03.02.16 - TIANA • Maresme

L’Ajuntament de Tiana guanya el ‘Premio Ciudad Sostenible’ en la categoria de Residus

Miércoles, 03 de Febrero de 2016

Els premis són com a reconeixement als municipis i Ens Locals Supramunicipals de l’estat espanyol que hagin apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat.

Avui dimecres 3 de febrer de 2016 s'entreguen a Madrid els premis "Ciudad Sostenible" que per dotzè any consecutiu atorguen la Fundación Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministerio de Medio Ambiente i el patrocini d’Ecoembes com a reconeixement als municipis i Ens Locals Supramunicipals de l’estat espanyol que hagin apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat.
 
L’Ajuntament de Tiana ha resultat guanyador en la categoria de Gestió de residus per la implantació de tecnologia per a la gestió de recollida porta a porta. L’ús de tecnologia mitjançant xips i la campanya educativa a la població pretén augmentar la traçabilitat del procés de recollida i augmentar la qualitat de la fracció orgànica recollida en origen i reduir la fracció restant.
 
Recollirà el premi de mans d’Isabel García Tejerina, ministra d’agricultura, alimentació i medi ambient, l’alcaldessa de Tiana Ester Pujol Martí, en un acte on també hi participaran Ramón Roca, president de la Fundación Fòrum Ambiental i Oscar Martín, director general d’Ecoembes.

La resta de premiats són:
 
- Categoria de Gestió de l’Aigua: Ajuntament de Benaguasil (València).
- Categoria d’Educació Ambiental: Ajuntament de Noain Vall d’Elorz (Navarra).
- Categoria d’Eficiència energètica: Ajuntament de Sant Just Desvern (Barcelona).
- Categoria de Ciutat més sostenible: Ajuntament de Mutxamel (Alacant).
 
El jurat qualificador d’aquest any està format per les següents entitats i institucions:
 
- Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
- Generalitat Valenciana
- Junta d’Andalusia
- Govern de Canàries
- Ajuntament de Madrid
- Ajuntament de Barcelona
- Federació Española de Municipis y Províncies (FEMP)
- Ajuntament de Pamplona, guanyador en la categoria de "Ciudad Sostenible" de l’edició anterior.
 
Moltes felicitats a tots els tianencs, aquest premi és vostre!
 
Teniu més informació del premi aquí.
 
Us volem agraïr que l'Agència de Residus de Catalunya ens hagi triat com a model de "Súper recicladors" i també que ens hagin donat el premi Ciudad Sostenible per la bona feina que feu tots els tianencs i les tianenques dia rera dia. Per aix us convoquem, dilluns 8 de febrer a les 18:00 h. a la sala d'exposicions del Casal per brindar pel premi i perquè us pogueu fer una foto amb el premi que heu guanyat.