12.02.16 - LLEIDA • Segrià

Primer contacte amb la Diputació d’Osca per reclamar de forma conjunta millores a la N-230

Viernes, 12 de Febrero de 2016

La N-230 és una de les carreteres fonamentals per al Pirineu i el seu deteriorament i perillositat ha provocat que la millora s’hagi convertit en una de les reivindicacions històriques dels municipis afectats de Lleida i d’Osca.


El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha contactat amb el president de la Diputació d’Osca, Miguel Gracia, per mantenir una trobada en breu.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ja ha donat els primers passos per la constitució d’un grup de treball amb la Diputació d’Osca i els sectors econòmics i institucionals del territori per reclamar millores a la N-230. Reñé s’ha posat en contacte amb el president de la Diputació d’Osca, Miguel Gracia, per carta i per telèfon amb l’objectiu de mantenir una trobada en breu.
La N-230 és una de les carreteres fonamentals per al Pirineu i el seu deteriorament i perillositat ha provocat que la millora s’hagi convertit en una de les reivindicacions històriques dels municipis afectats de Lleida i d’Osca.
Així ho ha indicat el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, en l’acte inaugural del II Congrés d’esMontañas, organitzat per l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya i que ha reunit a Lleida un centenar de representants de diferents poblacions, entre ells d’Osca.
En la seva intervenció, Sabarich ha assenyalat que un dels reptes dels municipis del Pirineu és la millora i modernització de la N-230 i la N-260 “perquè són primordials per al desenvolupament social i econòmic dels municipis del seu entorn”. En el cas de la N-230 és necessària una acció conjunta per part de Lleida i d’Osca, tal i com s’ha començat a fer amb aquest primer contacte per part del president Reñé, ha indicat.
També ha explicat que la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) i la lluita contra la despoblació i l’envelliment són dos dificultats més a les que s’han d’enfrontar els petits pobles de muntanya del Pirineu lleidatà.
No obstant això, Sabarich ha ressaltat la variada i excel·lent oferta turística com un dels grans actius de les comarques lleidatanes de muntanya, tant en estacions d’esquí, com en gastronomia, tradicions o turisme actiu i esports d’aventura.