19.02.16 - BARCELONA • Barcelonès

L’ACM inicia noves jornades al territori per explicar la Central de Compres del món local

Viernes, 19 de Febrero de 2016

En aquesta edició s’explicarà el catàleg de bens, serveis i subministraments que la Central de compres del món local ofereix, així com les novetats en matèria de contractació a partir de la Directiva 2014/24/EU de contractació pública.

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques posa en marxa la quarta edició de les jornades territorials per donar a conèixer la Central de Compres del món local. En aquesta edició s’explicarà el catàleg de bens, serveis i subministraments que la Central de compres del món local ofereix, així com les novetats en matèria de contractació a partir de la Directiva 2014/24/EU de contractació pública.
 
Es duran a terme un total de nou sessions arreu del territori català. Dimarts dia 23 de febrer a les 9:15h es posarà en marxa la primera jornada adreçada als tècnics dels municipis i entitats locals de l’àrea de Barcelona (Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme i Vallès Occidental i Oriental), que tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
 
Actualment, la Central de Compres del món local, impulsada per l’ACM, compta amb 843 ens locals que adquireixen productes o serveis mitjançant aquest pioner sistema. Aquesta xifra demostra que és la central compres més utilitzada a l’Estat espanyol.
 
Destinat a tècnics locals, especialment responsables en àrees de contractació i/o compres, tractarà aspectes com les principals innovacions de la directiva 2014/24/UE en els criteris d’adjudicació, transparència en els processos de contractació, etc. Destaca que els docents de les diferents ponències són especialistes en contractació pública local i molts d’ells són tècnics de la mateixa administració local.
 
És previst que la jornada sigui inaugurada pel president de l’ACM, Miquel Buch, i el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez. Un cop acabi la inauguració, els dos presidents atendran els mitjans de comunicació.