07.04.16 - SANT CUGAT/VALLDOREIX • Vallès Occidental

Front comú dels governs de Sant Cugat i Valldoreix contra l’ocupació il·legal

Jueves, 07 de Abril de 2016

Ja s’ha posat en marxa la Unitat de la Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o que poden ser susceptibles d’ocupació

En aquests moments s’estima que al municipi hi ha 94 cases ocupades de forma il·legal

L’Ajuntament de Sant Cugat i l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix estan treballant de forma coordinada per tal d’abordar la problemàtica  de l’ocupació il·legal d’immobles. En concret, s’estima que en aquests moments al municipi hi ha 94 cases ocupades.
 
Concretament, ja s’ha posat en marxa la Unitat de la Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o que poden ser susceptibles d’ocupació. La creació d’aquesta Unitat Policial és fruit d’una moció aprovada al ple municipal del passat mes de febrer. Així mateix, l’EMD de Valldoreix també ha aprovat recentment una moció per demanar que es prenguin mesures per prevenir l’ocupació.
 
Així mateix, s’ha acordat prendre noves mesures per tal de fer front a la presència d’habitatges ocupats. Entre d’altres actuacions, s’està actualitzant periòdicament el cens d’immobles presumptament ocupats de forma il·legal, s’ha reforçat la coordinació amb els Mossos d’Esquadra per abordar aquesta problemàtica i s’ha augmentat els serveis d’inspecció d’aquells immobles ocupats il·legalment o que puguin se susceptibles de ser-ho. L’objectiu d’aquestes mesures és vetllar pel compliment de les ordenances municipals així com garantir la bona convivència ciutadana.
 
94 cases “okupades” a Sant Cugat
 
A data d’avui la Policia Local té comptabilitzats 94 immobles ocupats o presumptament ocupats dins del terme municipal. D’entre tots aquests habitatges, hi ha un total de 64 ocupacions que han estat denunciades pels seus propietaris. La resta d’habitatges presumptament ocupats (30) no han estat denunciats, tot i que la Policia Local està treballant per arribar a localitzar el 100% dels titulars perjudicats per aquestes ocupacions.
 
Per barris, la distribució de cases ocupades és la següent:
  • Centre urbà: 23
  • Mirasol: 21
  • Valldoreix: 16
  • La Floresta: 25
  • Les Planes: 9 
Des que l’any 2007 la Policia Local va començar a elaborar un cens de cases ocupades a Sant Cugat, en total s’han detectat 182 domicilis en què s’han donat ocupacions i desocupacions.