12.04.16 - AVINYONET DEL PENEDÈS • Alt Penedès

Avinyonet del Penedès recupera l'emblemàtic Local d'Esquerres com a Centre de Dinamització Turística Local gràcies al suport de la Diputació de Barcelona

Martes, 12 de Abril de 2016

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha inaugurat avui les obres incloses dins el programa "Viure al Poble" d'Avinyonet del Penedès. D'entre les actuacions, destaca el nou Centre de Dinamització Turística Local del municipi, un projecte cofinançat pels fons FEDER de la Unió Europea, la Generalitat i la Diputació, que hi ha aportat 207.000 euros a través del pla Xarxa de Governs Locals.

Imatge de Mercè Conesa dirigint-se al públic d'Avinyonet
El nou centre reobre l'històric Local d'Esquerres, clausurat durant la dictadura franquista i recuperat per l'Ajuntament d'Avinyonet del Penedès fa una dècada. L'edifici acull el Centre d'Interpretació del jaciment ibèric de la Font de la Canya, el centre d'estudis Cossetans, un espai gastronòmic municipal i una innovadora sala polivalent amb usos múltiples.
Durant la inauguració del Centre, la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha destacat l'evident «millora en la qualitat de vida» pels veïns d'Avinyonet que suposen les actuacions, tot reivindicant el paper de la Diputació per donar «múscul financer als ajuntaments, per a que puguin fer el que els seus veïns prioritzen». En aquest sentit, Conesa ha remarcat la funció d'aquesta corporació per a «posar en valor la tasca dels municipis petits i respectar l'autonomia local per a construir, des de la diferència, un model únic com és Catalunya»
Durant l'acte, Mercè Conesa també ha rebut el reconeixement explícit de l'alcalde-president d'Avinyonet del Penedès, Oriol de la Cruz, que ha agraït el suport de la Diputació de Barcelona «per atendre les demandes dels municipis més petits i estar sempre al nostre costat».
A banda del nou Centre de Dinamització Turística, Conesa també ha inaugurat les obres d'embelliment del carrer de Sant Paladí, el nou Museu del Batre i l'adequació del lateral dret de la N-340, que inclou un aparcament dissuasiu amb capacitat per a un centenar de vehicles. 
Durant la visita han acompanyat la presidenta de la Diputació diverses autoritats de la comarca, com l'alcalde de Torrelavit, Ramon Riera; l'alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia, Maria Rosell; l'alcaldessa de Sant Cugat Sesgarrigues, Montse Albet; l'alcalde de Subirats, Pere Pons; i l'alcalde d'Olèrdola, Lucas Ramírez. També han assistit als actes el vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Jordi Bosch, i la delegada territorial del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Mercè Santmartí.