14.04.16 - SANT CUGAT • Vallès Occidental

La consellera Meritxell Borràs posa Sant Cugat com a exemple a seguir en matèria de polítiques d’habitatge

Jueves, 14 de Abril de 2016

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que l’habitatge segueix sent una de les grans prioritats del consistori

Meritxell Borràs (centre), en la seva primera visita institucional a l’Ajuntament de Sant Cugat. Foto: Localpres
L’alcaldessa, Mercè Conesa, va rebre ahir dimecres la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, en la seva primera visita institucional a l’Ajuntament de Sant Cugat.

Durant la trobada, la consellera ha lloat les polítiques d’habitatge dutes a terme pel consistori santcugatenc i ha defensat que “l’Ajuntament de Sant Cugat és un exemple pel govern i per la resta de municipis del país, perquè ha fet una aposta decidida per les polítiques d’habitatge, ha estat pioner amb el lloguer social en un moment on al conjunt del país hi ha hagut poca cultura del lloguer, però a Sant Cugat heu sabut posar l’accent adequat des de fa temps”. La consellera ha lloat la ciutat per ser pionera i valenta a l’hora de tirar endavant aquestes polítiques i ha assegurat que “el govern català seguirà col·laborant amb l’Ajuntament de Sant Cugat i tots els consistoris del país per poder fer possibles les polítiques d’habitatge, garantir el dret a tenir un habitatge digne i donar resposta a les famílies que ho requereixen”.
En aquest sentit, l’alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que per Sant Cugat el tema de l’habitatge és una gran prioritat, “som dels  primers ajuntaments que té un projecte de masoveria urbana, tenim una alta demanada i un mercat amb preus alts, per això tenim una oferta diversificada d’habitatges socials per tots aquells col·lectius que tenen més dificultats”. Conesa ha explicat que des de l’Ajuntament es coordinaran amb el govern català en tot allò que sigui necessari per seguir desenvolupant aquestes polítiques.
Pla Local d’Habitatge
Cal recordar que l’Ajuntament va presentar el passat mes d’octubre un Pla Estratègic de mandat per potenciar les polítiques d’habitatge com a eina d’atenció social. Aquest Pla municipal (2015-19) manté clarament l’aposta per vincular les polítiques d’habitatge a les actuals necessitats socials i, per aquest motiu, els principals objectius són facilitar l’accés a un habitatge digne, prevenir la pèrdua de l’habitatge i lluitar contra la pobresa energètica. Com a principals novetats el Pla contempla la creació d’un Observatori de l’Habitatge a Sant Cugat, noves mesures per activar el parc d’habitatges buits, actuacions preventives per evitar la pèrdua de l’habitatge o la creació d’un inventari d’habitatges sense ascensor o amb barreres arquitectòniques per tal d’impulsar solucions a aquestes problemàtiques.