14.04.16 - GIRONA • Gironès

Girona acull la tercera edició de la fira "Ciència entre tots" adreçada a tota la ciutadania

Jueves, 14 de Abril de 2016

S’inaugura demà divendres amb un espectacle de monòlegs sobre ciència a l’Auditori de la Generalitat a Girona i continua dissabte amb experiments diversos davant l’Edifici i al Pati de les Magnòlies

Més de 500 alumnes i 170 professors i divulgadors participen en la fira Ciència entre tots que s’inaugura demà a la tarda a Girona amb un espectacle de monòlegs sobre ciència a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat. Ciència entre tots és una fira de ciència protagonitzada bàsicament per alumnat de secundària de diferents instituts de les comarques gironines que dissabte mostraran 120 experiments o conjunts d’experiències a la ciutadania.  
 
La fira està organitzada pel Departament d’Ensenyament a través dels Serveis Educatius del Gironès, conjuntament amb La Caseta - Serveis educatius de l’Ajuntament de Girona i l’Obra Social “La Caixa”, i té el patrocini de la Diputació de Girona i la Fundació Princesa de Girona. Ciència entre tots s’adreça a alumnes d’infantil, primària i secundària, joves universitaris, professors i famílies. També compta amb una participació de professorat de l’àmbit científic i tecnològic de la Universitat de Girona i amb la de científics i divulgadors de la resta de Catalunya i d’arreu de l’Estat.
 
Ciència entre tots s’ubicarà al Pati de les Magnòlies de l’Edifici de la Generalitat a Girona i a la plaça Pompeu Fabra i a la plaça de l’Hospital, que hi ha al davant.
 
Divendres 15 d’abril
 
Inauguració i espectacle. A les 6 de la tarda, a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat hi haurà la inauguració oficial de la fira seguida de l’espectacle científic obert al públic de totes les edats Monòlegs de ciència, a càrrec de Big Van. Científics sobre rodes.
 
Dissabte 16 d’abril                       
                  
Fira. A partir de les 10 i durant tot el matí cada grup d’alumnes, científics i divulgadors realitzarà de forma continuada l’experiment o conjunt d’experiències que vol mostrar al públic. Aprofitant que és l’Any Internacional dels Llegums, es podrà participar al Joc dels Llegums que permetrà obtenir als participants un detall de la fira.
 
Conferència sobre nanorobots. A 2/4 de 5 de la tarda, al CaixaForum Girona (Ciutadans, 19), Samuel Sánchez Ordónez, premi Fòrum Impulsa i professor investigador d’ICREA, de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya i del Max Planck for Intelligent Systems (Stuttgart), oferirà la conferència Nanorobots: esos submarinos diminutos que nos ayudarán en el futuro.