18.04.16 - BARCELONA • Barcelonès

Barcelona tindrà 530 habitatges dotacionals nous

Lunes, 18 de Abril de 2016

El Govern municipal impulsa una Modificació del Pla General Metropolità que permetrà incorporar al sistema d’habitatges dotacionals set sòls públics de la ciutat. Aquests solars, que es troben en els districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant-Martí i Sants-Montjuïc, es convertiran en un total de 530 habitatges i equipaments públics.

Aquesta iniciativa és una mesura del Govern municipal emmarcada en la seva voluntat d’actuar contra l’emergència en l’àmbit de l’habitatge a Barcelona. Els habitatges dotacionals que es construiran en aquests solars aniran dirigits a col·lectius específics com ara els joves, la gent gran o col·lectius amb necessitats d’assistència o emancipació justificades. A més, totes les edificacions hauran de reservar espai per a equipament públic, que serà determinat segons les necessitats de cada zona.
 
Els solars escollits es troben a Sarrià-Sant Gervasi, on hi haurà 11 habitatges; Gràcia, amb 146 habitatges; Horta-Guinardó, amb també 146 habitatges; Sant Martí, que en tindrà 204 i, finalment, s’ha inclòs també un edifici de 44 habitatges del carrer Alts Forns de Sants-Montjuïc que inicialment s’havia construït com a residència per a gent gran.
 
Per la localització dels espais s’han tingut en compte factors com que no tinguessin un destí concret, que tinguessin disponibilitat immediata i sense necessitat de gestió prèvia, l’accessibilitat, el grau d’urbanització de l’entorn o la proximitat a equipaments i serveis.
 
El tràmit que ha iniciat l’Ajuntament es fonamenta en que actualment els sòls destinats a habitatges dotacionals representen un 2,46% dels solars qualificats com a equipament públic, i la llei permet elevar aquesta xifra fins al 5%. A més, la iniciativa se suma a la que es va fer fa quatre mesos i que permetrà construir un total de 1.145 habitatges en els propers anys. El Govern municipal té el compromís d’haver iniciat la construcció d’almenys 4.000 habitatges abans d’acabar el mandat.