18.04.16 - CALELLA • Maresme

L’Agrupació Sardanista de Calella i la Silvia López guanyen el Premi Ciutat de Calella 2016

Lunes, 18 de Abril de 2016

Silvia López impulsora i creadora de l’Aula d’Extensió Universitària i l’Agrupació Sardanista després d’un any intens amb la Capital de la Sardana 2015, han estat reconeguts aquest any amb el Premi Ciutat de Calella

Imatge de la gala del Premi Ciutat de Calella
 
El passat divendres 15 d’abril, la Sala Mozart va ser l’escenari de la Gala Premi Ciutat de Calella 2016, on es va revelar que l’Agrupació Sardanista de Calella va estar l’entitat guanyadora i la Silvia López va guanyar en la categoria individual. El Premi Ciutat de Calella es concedeix en reconeixement a aquelles persones i entitats que hagin tingut un ressò especial al llarg de la seva trajectòria o una repercussió notable pel municipi, durant  l’any anterior al qual es convoca.
L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini va destacar que amb aquesta 4a edició arriba la consolidació d'aquest reconeixement necessari que significa el Premi Ciutat de Calella, que neix de la voluntat de posar accent en la implicació i compromís de les entitats i persones en diferents vessants de la nostra ciutat i agrair la seva petjada humana i ànima social sovint anònima. També va voler remarcar que tots els candidats, pel sol fet d'haver estat proposats ja són reconeguts com a referents de la nostra ciutat.
L’Agrupació Sardanista de Calella és una entitat orientada a la divulgació de la Dansa Nacional de Catalunya, imparteixen cursets adreçats a alumnes de 3r i 4t de primària, també han creat una cobla pròpia oferint audicions de sardanes a l’estiu cada diumenge. L’Agrupació també és l’encarregada de l’organització del concurs bàsic de colles sardanistes del Campionat de Catalunya, la revetlla de Sant Jaume, la cantada d’havaneres. Durant el 2015 han col·laborat estretament amb l’Ajuntament per tirar endavant tots els actes relacionats amb la Capitalitat de la Sardana acabant aquest 2016 amb l’acte de Cloenda de la Capitalitat. 
Silvia López és llicenciada en grau d’història de l’Art, en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona, molt vinculada a projectes de voluntariat participant en l’alfabetització de persones immigrants, la inserció social de persones amb discapacitat física i també en l’àmbit cultural, l’any 2010 va impulsar i crear l’Aula d’Extensió Universitària de Calella de la que n’és la Presidenta. 
El sistema d’elecció dels guanyadors es fa per votació popular i, enguany, han anat a votar 262 persones. En aquesta edició han quedat com a finalistes en la modalitat d’entitat o associació, a més de l’Agrupació Sardanista de Calella, el Club Natació Calella i el Grup Pa, Vi i Moltó i en la categoria individual a més de Silvia López optaven al Premi Ciutat de Calella 2016, Rut Martínez, impulsora i cap de comunicació i organització dels actes programats en la Proclamació de Calella com a Capital de la Sardana 2015, i Saül Gordillo, director del Grup d’Emissores de Catalunya Ràdio
El Premi Ciutat de Calella va néixer amb l’objectiu de reconèixer a aquelles persones o entitats que per les seves iniciatives destaquin en àmbits  com la convivència, la llibertat, la solidaritat o la igualtat i que hagin afavorit el progrés de la societat, el civisme, el desenvolupament econòmic, l’urbanisme sostenible, la defensa dels drets humans o del medi ambient de Calella.