18.04.16 - SANT CUGAT • Vallès Occidental

El ple de Sant Cugat fa costat als més de 300 ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional i demana respecte al dret a decidir

Lunes, 18 de Abril de 2016

El ple celebrat aquest vespre també ha aprovat cinc mocions més

El ple de l’ajuntament de Sant Cugat ha aprovat avui una moció per donar suport als ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional. Concretament s’han aprovat els punts 1, 2, 4 i 7 d’aquesta moció amb els vots de CDC, CUP i ERC; l’abstenció d’ICV-EA i el vot en contra de PSC i PP. La resta de punts (3, 5 i 6) no han estat aprovats.
D’aquesta manera el consistori rebutja els requeriments enviats a gairebé 300 ajuntaments catalans per haver aprovat una moció de suport a la Declaració 1/XI del Parlament de Catalunya, sobre l’inici del procés polític a Catalunya. Al text aprovat, l’Ajuntament mostra tot el suport a les persones que, a causa d’aquests requeriments, puguin ser encausades o citades a declarar per part de l’Audiència Nacional, recordant el dret fonamental a la lliure expressió.
 
Sant Cugat s’adhereix a la Xarxa de Ciutats Lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució
 
Amb el suport de Convergència, el PSC i el PP (i el vot en contra de la CUP, C’s i ICV-EA; i l’abstenció d’ERC-MES) el ple ha aprovat una moció perquè Sant Cugat s’adhereixi a la Xarxa de Ciutats Lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució, que lluita per l’abolició definitiva d’aquesta pràctica. D’aquesta manera l’Ajuntament mostra el seu compromís per sensibilitzar i convèncer la població que la prostitució és igual a violència de gènere i explotació sexual de les dones. Per això el consistori insta el govern espanyol a aplicar d’una manera ferma la normativa existent per evitar que cap ésser humà pugui ser explotat sexualment i insta les administracions públiques a que estableixin una normativa que prohibeixi la publicitat sexual que apareix als mitjans de comunicació. Així mateix, el text també mostrar el total rebuig de l’Ajuntament de Sant Cugat davant la possibilitat que Barcelona endegui un pla per regularitzar la prostitució.
 
El ple demana retirar l’ordre de copagament per a les persones amb discapacitat
 
Després que a finals de 2014, el govern de la Generalitat aprovés l'ordre de copagament que determina l'import que han de pagar els beneficiaris dels serveis de dependència, en funció dels seus ingressos, segons el seu patrimoni i càrregues familiars, el ple municipal ha aprovat amb els vots de tots els grups municipals excepte el PP, que hi ha votat en contra, demanar al govern català que aprovi uns nous barems elaborats amb la participació dels col·lectius que treballen amb persones amb discapacitat, que determinin la capacitat econòmica de les persones beneficiàries de les prestacions. A més el text demana a l’estat que compleixi amb el finançament de la llei de la dependència  per poder desplegar-la.
 
El ple mostra el seu rebuig a la suspensió de la reforma de la llei catalana de l’exercici de les professions de l’esport
 
Després que el Tribunal Constitucional hagi suspès de forma provisional l’aplicació d’alguns articles de la llei catalana de l’exercici de les professions de l’esport, el ple ha aprovat -amb els vots de Convergència, CUP, ERC-MES, ICV-EA i PSC; l’abstenció de C’s; i el vot en contra de PP- mostrar el seu rebuig a aquest acord. El text reivindica la competència exclusiva en matèria de l’esport recollida a l’Estatut de Catalunya  i mostra el seu rebuig a les interposicions sistemàtiques de recursos judicials per part del govern espanyol contra la iniciatives democràtiques catalanes i en concret la que afecta a l’exercici de les professions de l’esport. Així mateix, la moció aprovada expressa tot el suport als tècnics federatius que amb aquesta suspensió es trobaran novament sense la protecció jurídica necessària per poder exercir la seva professió.
 
Sant Cugat potenciarà la Festa de Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans
 
Aquest any, se celebren 10 anys de l’organització de l’arribada de la Flama del Canigó a Sant Cugat del Vallès. Per donar suport a la iniciativa de reconèixer oficialment la Festa de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans, el ple ha aprovat un text -amb el suport d’ERC-MES, Convergència, la CUP-PC el vot en contra de PP i C’s- on demana als governs dels respectius territoris de parla catalana que prenguin en consideració la iniciativa de declarar la Festa de Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans. A més, també compromet l’Ajuntament a potenciar la celebració d’una revetlla popular la nit del 23 de juny que permeti continuar amb la celebració de l’arribada de la Flama del Canigó.
 
Sant Cugat estudiarà reconèixer la figura i l’obra de Miguel de Cervantes en el 400 aniversari de la seva mort
 
El divendres 22 d’abril farà 400 anys de la mort de l’escriptor Miguel de Cervantes. El ple municipal ha aprovat amb els vots de tots els grups municipals excepte la CUP, que s’ha abstingut, donar suport al Centro Manchego de Sant Cugat en l’organització de les Setmanes Culturals 2016 per impulsar les activitats relacionades en commemorar la figura i l’obra de Cervantes. A més, l’Ajuntament també s’ha compromès a traslladar a la Comissió de Cultura el debat sobre la possibilitat de fer actes d’homenatge a l’escriptor i a l’obra ‘El Quijote’.