19.04.16 - LLEIDA • Segrià

Àngel Ros destaca la important producció literària lleidatana i reivindica la contribució de Lleida a la llengua i la cultura catalanes en aquest Sant Jordi 2016

Martes, 19 de Abril de 2016

Aquest dimarts s’ha fet la presentació conjunta de l’oferta dels gremis de llibreters, forners i floristes per aquests dies


La presentació de l’oferta dels gremis de llibreters, forners i floristes per aquests dies s'ha dut a terme a la Paeria i per primera vegada s’ha fet de forma conjunta.
La Paeria vetllarà pel bon funcionament de la venda de roses i llibres durant la Diada 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la important producció literària lleidatana i ha reivindicat la contribució de Lleida a la llengua i la cultura catalanes en aquest Sant Jordi 2016. Durant la presentació al Palau de la Paeria de l’oferta dels gremis de llibreters, forners i floristes per aquests dies que per primera vegada s’ha fet de forma conjunta, el paer en cap ha posat de relleu que “el dia de Sant Jordi és al nostre país la jornada de màxima expressió de la sensibilitat i de l’estima envers els demés i, també, per les nostres tradicions, la cultura i la llengua". 
El president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, ha presentat el Pa de Sant Jordi, que cada any s’elabora per commemorar aquesta Diada. Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Comerç, Rafael Peris, i la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha destacat que el Pa de Sant Jordi, una iniciativa ja consolidada a la ciutat, se suma als productes gastronòmics de qualitat de les Terres de Lleida. El Gremi de Forners de les Terres de Lleida elaborarà enguany uns 20.000 pans de Sant Jordi, que es podran adquirir als establiments adherits al gremi. El pa està elaborat amb sobrassada, formatge i nous, un fet que permet emular les quatre barres de la senyera catalana.
Així mateix, el president del Gremi de Llibreters de Lleida, Jordi Caselles, també ha posat de relleu les importants novetats literàries que es presenten a Lleida aquesta Diada de Sant Jordi. Alhora, la representant del Gremi de Floristers de Lleida, Cristina Bonet, ha augurat una bona jornada de vendes, atès que la festivitat cau enguany en dissabte.
La Paeria vetllarà pel bon funcionament de la venda de roses i llibres durant la Diada de Sant Jordi
L’Ajuntament de Lleida, mitjançant la Regidoria de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, vetllarà un any més pel bon funcionament de la venda de roses i llibres durant la Diada de Sant Jordi que se celebra dissabte. El tinent d’alcalde i regidor de Comerç, Rafael Peris, ha remarcat que els tècnics i vigilants de la regidoria, coordinats per efectius de la Guàrdia urbana, recorreran els carrers per controlar les parades autoritzades i per advertir i retirar les que no compleixin les condicions necessàries. És en aquest sentit que Peris ha animat la ciutadania a comprar les roses i els llibres en els llocs i establiments autoritzats. (tall de veu R. Peris)
La celebració de la Diada de Sant Jordi 2016 comptarà enguany amb 190 parades de roses, llibres i altres articles als diferents carrers de la ciutat, xifra sensiblement inferior a la de l’any passat, ja que, segons ha explicat Peris “no s’han concedit un total de 20 peticions perquè no complien amb els requisits establerts per la normativa”.