28.04.16 - CUNIT • Baix Penedès

27 anys de Biblioteca Pública a Cunit

Jueves, 28 de Abril de 2016

Enguany, precisament al mes d'abril, fa 27 anys que Cunit té el Servei de Biblioteca Pública. En els seus inicis l'any 1989, estava situada al centre del municipi, als baixos de l'edifici que avui en dia encara és el Casal Municipal

Interior de la Biblioteca Marta Mata de Cunit. Foto: José Mercado
Va ser l'any 2008 quan es va inaugurar el nou Complex Cultural que va concentrar els Serveis de l'Escola de Formació d'Adults Dolors Paul i la nova Biblioteca Municipal de 1.200m2 que es va dedicar a la pedagoga Marta Mata.
Jaume Casañas, regidor d'Ensenyament, afirma que "La Biblioteca vol ser un centre que garanteixi el dret l'ensenyament i a l'aprenentatge. Avui celebrem que un servei municipal ha traspassat la frontera dels 25 anys i més enllà. En fa 27 que la Biblioteca és més que un espai físic, gràcies a la seva responsable Marisa Ibáñez, la Biblioteca de Cunit manté l'esperit dels seus inicis quan ella mateixa va posar en marxa la petita Biblioteca del centre de Cunit. Avui, el centre és considerablement més gran i requereix d'un equip de professionals que dia a dia fan possible, amb la veterania de la Marisa Ibáñez, que la Biblioteca de Cunit sigui un dels equipaments amb més usuaris del municipi".
27 anys després, la Biblioteca ofereix Espais diferenciats per a adults i infants. Una bebeteca per als més menuts i una Sala d'Estudi on es troba ubicada la Col·lecció Local i els llibres que fan referència al territori penedesenc.
A la Biblioteca Municipal Marta Mata, s'hi pot trobar més de 8.000 audiovisuals (CD, DVD i documents electrònics) de música, pel·lícules i documentals de tots els gèneres i per a totes les edats. A més de 23.000 llibres de temes diversos i uns 100 títols de diaris i revistes.
A més, un total de 14 ordinadors són d'ús públic i gratuït (dos d'ells destinats a consultes de catàleg) per connectar-se a Internet i accedir a programes d'ofimàtica.
La Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit és un servei d'informació, formació i lleure obert a tota la ciutadania de qualsevol edat i interessos. D'accés lliure i gratuït, la biblioteca atén les necessitats informatives de les persones i els col·lectius, col·labora amb institucions i associacions, i promou la cultura i l'hàbit de la lectura.
L'edifici compta amb una Sala d'Actes per a presentacions, conferències, projeccions o diferents espectacles de petit format.