14.09.11 - LLEIDA • Segrià

Bustos tem el "col·lapse" dels ajuntaments si han de pagar a l'Estat sense cobrar el deute de la Generalitat

Miércoles, 14 de Septiembre de 2011
Lleida (ACN).- L'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manel Bustos, ha alertat que els ajuntaments no poden retornar a l'Estat els diners que va donar per error l'any 2009, no poden passar més temps sense cobrar el que els deu la Generalitat i que ja han invertit als municipis i no poden assumir més retallades, ja que de ser així considera que es podria produir el "col·lapse" de les economies locals. Bustos ha anunciat també aquest dimecres a Lleida la proposta perquè l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, formi part del pròxim consell de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, juntament amb el mateix Bustos i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

El PSC proposarà que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el de Sabadell, Manel Bustos, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, formin part del Consell de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Així ho ha anunciat el també President de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manel Bustos, abans de reunir-se amb una cinquantena d'alcaldes i portaveus municipals socialistes a Lleida.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que "el paper dels ajuntaments és sempre important però pren especial rellevància en temps de crisi". En aquest sentit, Bustos ha defensat el paper dels ajuntaments en el servei a les persones i ha afirmat que "si alguna cosa especialment rellevant té el projecte socialista és el municipalisme". El president de la FMC ha demanat sensibilitat al govern espanyol amb la situació financera dels ajuntaments, i ha reclamat a la Generalitat que pagui "el que ens déu". Bustos ha recordat que la Federació de Municipis de Catalunya va calcular el deute reconegut de la Generalitat als ajuntament de l'any 2011 i part del 2010, d'inversions que els consistoris havien avançat, en més de 500 milions d'euros.