08.05.16 - LLEIDA • Segrià

Revetlla a Lleida amb cartell excepcional als Camps Elisis

Domingo, 08 de Mayo de 2016

Los Deltonos, Manuel Fuentes, Animal, Green Valley, Guadalupe Plata, Lost Art of Murder i Lorena, els principals artistes


A la fotografia, Manuel Fuentes.
Els Camps Elisis ha acollit aquest dissabte la primera de les dues revetlles previstes aquestes Festes de Maig a Lleida amb un cartell musical excepcional. Alguns dels grups que han passat pels diversos escenaris han estat Los Deltonos, Guadalupe Plata, Lost Art of Murder, Green Valley, Animal, Manuel Fuentes i Lorena.
Pel dimarts, hi ha prevista la revetlla de les entitats de cultura popular de Lleida, amb les actuacions en els diferents escenaris de Xoel López, The Toasters, La Raíz, Banda Bassotti o el Drogras, entre altres.

“Blaumut amb Banda” exhaureix les entrades
El grup català, premi Enderrock al millor “Artista” per votació popular, ha ofert una experiència musical singular amb la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida davant d'un públic completament entregat, a l’Auditori Municipal Enric Granados
Blaumut ha aconseguit exhaurir les entrades del concert que ha ofert aquest diumenge amb la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, dirigida per Esteve Espinosa. “Blaumut amb Banda” ha estat una experiència musical singular viscuda per un públic completament entregat, a l’Auditori Municipal Enric Granados. En aquesta actuació, els assistents han gaudit de les cançons del grup català, vestides amb la força i la contundència d’una gran Banda simfònica.
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit al concert a l'Auditori i ha felicitat els components d'ambdues formacions musicals.
Per a la producció del concert, Blaumut, que acaba de guanyar el premi Enderrock al millor “Artista” per votació popular, ha intentat amb la BSUMLleida una nova forma de simbiosi: la del gran conjunt instrumental de vent i percussió -normalment d'estructura fixa- amb el grup reduït -per definició, heterogeni i imprevisible, lliure i “amo” dels conceptes compositius, que s'han encomanat a la Banda Simfònica i que aquesta ha fet seus des d'una posició privilegiada, però discreta-.
L’èxit del concert estava assegurat abans de començar, donat que les entrades ja fa dues setmanes que estaven exhaurides.
El mateix diumenge Lleida va celebrar el tradicional ball de Festa Major a la plaça de Sant Joan

La música de l’orquestra Nova Saturno va omplir de ritme i bon ambient la plaça.
 
Centenars de lleidatans i lleidatanes s’han aplegat a la plaça de Sant Joan per ballar al ritme de l’orquestra Nova Saturno, en el marc del tradicional ball de Festa Major, que cada any omple la plaça de bon ambient i de parelles que es mouen al compàs del variat repertori.
 
La música està present tots els dies del programa de la Festa Major. Aquest diumenge, també es pot gaudir i escoltar el musical “Mamma Mia!” a la Llotja, o el concert “Blaumut amb Banda”, a l’Auditori Municipal Enric Granados.
 
Consultar programa de la Festa Major de Maig de Lleida 2016.