09.05.16 - SANT BOI DE LLOBREGAT • Baix Llobregat

Sant Boi conclou amb èxit la celebració dels 10 anys del Servei Municipal de Mediació Ciutadana

Lunes, 09 de Mayo de 2016

La finalitat d'aquesta edició ha estat sensibilitzar dels efectes negatius de les actuals Ideologies de l'odi

Joves actuant durant la  celebració dels 10 anys del Servei Municipal de Mediació Ciutadana. Foto: Ajuntament de Sant Boi.
Sant Boi conclou amb èxit la celebració dels 10 anys del Servei Municipal de Mediació Ciutadana amb tot un seguit d'actes en la Setmana de la Mediació i la Convivència

L'Alcaldessa, Lluïsa Moret va presentar el 5è Fòrum local de Convivència al casal de barri Can Massallera que va aplegar més de 250 joves de secundària, 30 docents, 7 centres educatius d'ESO i les entitats: Fundació Marianao, Centre Obert Don Bosco i l'Esplai Eixida. Enguany, el lema de trobada "No Hate, ideologies de la diversitat i convivència." La finalitat d'aquesta edició ha estat sensibilitzar dels efectes negatius de les actuals Ideologies de l'odi.
La setmana de la Mediació i la Convivència va començar amb un cinefòrum al casal de barri Cal Ninyo amb el film "El hombre de al lado", en el que va sorgir un interessant debat entorn a la convivència veïnal. A l'equipament de La Gralla es va fer una reflexió, a partir de les experiències de tres serveis de mediació municipals amb una llarga trajectòria (Hospitalet, el Prat i Sant Boi), sobre noves tendències i nous reptes de la mediació als municipis.
La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer va acollir una taula rodona amb la presència de dos experts de la convivència i la mediació: el doctor Juan Antón Mellón i la professora Maria Munné. L'objectiu de l'acte era elaborar una estratègia de convivència al municipi i redefinir les línies del servei municipal de mediació ciutadana. L'acte va comptar amb la participació de tècnics i tècniques municipals, entitats de la ciutat i d'altres professionals relacionats amb la mediació.
El passat divendres es va fer un teatre-fòrum sobre els conflictes de veïns i l'estigma en salut mental. L'obra teatral "2º segunda" ha estat creada i protagonanitzada per l'Associació Imagina-Teatre amb la col·laboració del Servei Municipal de Mediació Ciutadana.
El darrer acte es va fer la tarda del divendres, a les 18 h, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer amb el conta contes "Els diàlegs màgics, resolem confictes"adreçat a infants fins a 12 anys i famílies. L'acte anà a càrrec d'Eugènia Gonzalez, actriu, directora i professora de teatre.