09.05.16 - LLEIDA • Segrià

Els equipaments culturals de Lleida exhibeixen el seu patrimoni per la Festa Major

Lunes, 09 de Mayo de 2016

Aquest dimecres hi haurà portes obertes o visites guiades al Castell Templer, l'Arborètum, el Museu de Lleida, la Seu Vella, el Castell del Rei i les muralles d'Anselm Clavé

Imatge de La Seu Vella de Lleida. Foto: Ajuntament de Lleida.
Els equipaments culturals de la ciutat s'han sumat al programa de la Festa Major de Lleida i ofereixen propostes variades i gratuïtes per donar a conèixer el seu patrimoni

Aquest dimecres, amb motiu de la festivitat de Sant Anastasi, diversos espais, com el Castell Templer, l'Arborètum, el Museu de Lleida, la Seu Vella, el Castell del Rei i les muralles d'Anselm Clavé, han previst visites guiades o portes obertes.
El Castell Templer de Gardeny realitza portes obertes, de 10 a 13h, tot convidant el visitant a submergir-se en l'era templera i aprendre sobre aquest recinte, que va ser un dels centres neuràlgics i de poder del Temple de la Corona d'Aragó. Al Castell s'hi pot arribar amb el Bus Turístic. Per la seva banda, també de 10 a 13h, hi ha entrada lliure al Turó de la Seu Vella i el Castell del Rei perquè els ciutadans visitin el conjunt monumental. Al vespre, a partir de les 20h i de manera gratuïta, es farà la tradicional visita nocturna guiada al Turó, per recórrer el conjunt monumental, en ple procés per al seu reconeixement com a Patrimoni Mundial, abans del Castell de Focs, que clouran la Festa Major.
També s'ha previst portes obertes i visites guiades, entre les 10.30 i les 13.30h, a les restes de les muralles de Lleida situades al carrer Anselm Clavé, 47 on s'explica l'evolució de les muralles de la ciutat des de l'origen fins la seva desaparició en un indret on es conserven restes de les muralles i torres d'època medieval andalusina i cristiana.
El Museu de Lleida, de 10 a 14h, fa portes obertes perquè es pugui visitar lliurement l'equipament museístic. L'Arborètum també s'ha afegit a aquest format i de 10 a 13h i 16 a 20h permetrà l'accés gratuït al jardí botànic.