15.09.11 - FALSET • Priorat

La Diputació de Tarragona iniciarà una ronda de contactes per consensuar el desenvolupament del Pla Zonal de Carreteres

Jueves, 15 de Septiembre de 2011
Falset (ACN).- La Diputació de Tarragona iniciarà el proper mes d'octubre reunions amb el territori per consensuar el desenvolupament i la implantació del Pla Zonal de Carreteres. Així ho ha anunciat el president de l'ens provincial, Josep Poblet, durant una trobada amb els alcaldes i alcaldesses del Priorat per presentar-los el Pla estratègic de la Diputació de l'actual mandat. El Pla Zonal de Carreteres és un projecte ambiciós que la Diputació de Tarragona ha posat en marxa, de forma pionera, per planificar el traçat viari sobre el qual té titularitat en un horitzó de vint anys. L'objectiu és aconseguir una xarxa de carreteres més competitiva, confortable i segura.
Les reunions les mantindran tècnics de la Diputació amb alcaldes, regidors i tècnics municipals a les seus dels consells comarcals de les deu comarques de la demarcació.

La Diputació de Tarragona és la primera a Catalunya que es dota d¡aquest pla, arran de l'aprovació de la nova Llei de carreteres aprovada pel Parlament, l'any 2008. El plenari de la Diputació va donar llum verd a l'avantprojecte del Pla Zonal de manera unànime, abans de l'estiu. El document -elaborat per tècnics de la Diputació durant el passat mandat- defineix la planificació i el desenvolupament futur dels 1.100 quilòmetres de carreteres de la Diputació. El pla detalla aspectes com el manteniment, el creixement de la xarxa amb noves vies, la conversió de camins en carreteres i els projectes prioritaris.

Precisament, les properes trobades amb els municipis pretenen concretar encara més el projecte, tot recollint suggeriments, modificacions i aportacions a la planificació de la xarxa viària. El projecte definitiu haurà de ser aprovat per la Diputació de Tarragona i, posteriorment, per la Generalitat, al 2012.