11.05.16 - CALELLA • Maresme
A Calella el Museu del Turisme acull les XXII Jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya
Miércoles, 11 de Mayo de 2016

La recent inauguració del Museu del Turisme de Catalunya ha despertat l’interès dels professionals del turisme que veuen en aquest espai un lloc ideal on desenvolupar iniciatives que tinguin com a principal objectiu el debat, reflexió i divulgació del fet turístic 

Els dies 26 i 27 de maig el Museu del Turisme rebrà als participants de les XXII Jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya organitzades per l’Associació de Professionals del Turisme de l’Administració Local de Catalunya (APTALC). Es tracta d’unes jornades participatives que busquen donar resposta a les necessitats del dia a dia dels professionals de les oficines de turisme.
 
Amb l’objectiu de posar en comú propostes i inquietuds de caràcter formatiu, de reflexió i de descobriment del territori, diversos professionals del turisme es trobaran durant dos dies plens d’activitats i conferències a la ciutat de Calella.
 
Enguany, les jornades tindran com a centre de debat l’impacte dels canvis tecnològics en la promoció turística. Per posar en pràctica els coneixements adquirits entorn d’una de les xarxes socials més populars en l’ecosistema digital turístic, Instagram, les jornades comptaran amb un Instawalk. Aquesta iniciativa esdevé principalment, una ruta guiada per Calella, l’objectiu de la qual és donar a conèixer els diferents actius de la ciutat a través d’Instagram que clourà amb un concurs amb diferents premis per als participants.
 
A més, durant les jornades s’aprendrà a utilitzar Mailchimp, una  eina d’e-mail màrqueting orientada a treure el màxim rendiment als newsletters així com Pixlr, una aplicació online gratuïta de disseny gràfic senzill, entre moltes d’altres.
 
Les jornades comptaran amb la presència de professionals del turisme i del món del social media màrqueting: Oriol Miralbell, professor i investigador del Campus de Turisme, Hosteleria i Gastronomia de la Universitat de Barcelona, Jessica Lingan, social media strategist i professora de la Universitat Oberta de Catalunya, i Lídia Corredera, responsable de les xarxes socials de la Unitat de Màrqueting Operacional de l’Agencia Catalana de Turisme.
 
L’APTALC (Associació de Professionals del Turisme de l’Administració Local de Catalunya)
APTALC representa els professionals del turisme de l’administració local de Catalunya. Això és els qui fan tasques de gestió, promoció i informació turística en ajuntaments, consells comarcals, diputacions i organismes que en depenen. És l’única entitat al país que aplega aquest col·lectiu i, per tant, actua com a interlocutor davant les administracions, les universitats, les entitats i les empreses turístiques.
 
Per participar en les XXII Jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya cal fer la inscripció a través de www.ticketea.com i té un preu de 30 euros. Per a qualsevol dubte, es pot contactar amb Ferran Muñoz, responsable de comunicació 2.0 de l’Ajuntament de Calella, al telèfon 93 766 30 30 (ext. 404) o enviar un correu a info@calellabarcelona.com.