12.05.16 - AMETLLA DEL VALLÈS • Vallès Oriental

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès crea una comissió sobre la gestió del Complex Esportiu de Can Camp

Jueves, 12 de Mayo de 2016

La concessionària, l’empresa Instal·lacions de Lleure Esportiu Illa S.A., està en concurs de creditors i ha comès greus incompliments del contracte

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès va celebrar ahir dimarts un ple extraordinari amb un únic punt, el de la “Creació de la comissió informativa de seguiment i d’estudi de la situació de la concessió administrativa del complex esportiu de Can Camp”. L’equip de govern va decidir crear aquesta comissió com a pas següent als treballs de seguiment i requeriments realitzats a l’empresa concessionària.
 
El Complex Esportiu de Can Camp està gestionat per l’empresa Instal·lacions de Lleure Esportiu Illa SA, qui va ser adjudicatària del concurs per a la construcció i gestió de l’equipament, que va obrir portes l’any 2011. En els darrers dos anys s’han constatat problemes en la gestió així com incompliments del contracte per part de l’empresa esmentada i, més darrerament, s’ha tingut coneixement que el concessionari ha entrat en concurs de creditors.
 
Davant d’aquesta situació l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès va fer tot un seguit de requeriments a l’empresa, així com també es va realitzar una auditoria econòmica i es va encarregar a una empresa especialista en gestió esportiva una anàlisi sobre la viabilitat econòmica i financera de l’equipament. Aquesta informació va ser comunicada als grups polítics del consistori en una reunió celebrada ara fa un mes.
 
Dels estudis realitzats es desprèn que la gestió del complex per part de l’empresa concessionària no ha estat correcta i, per tant, l’Ajuntament haurà d’intervenir. I per fer-ho l’equip de govern ha proposat crear una comissió especial.
 
Per l’Alcalde, Andreu González, “l’empresa concessionària es troba en concurs de creditors. I aquesta és una situació que no podem permetre ni des d'un punt de vista de prestació del servei ni des del punt de vista legal i econòmic. I per això proposem crear aquesta comissió amb representants de tots els grups, tècnics municipals i assessors externs. És obvi que mentre que l’empresa no acrediti el compliment del contracte l’Ajuntament no només no pagarà cap euro, sinó que a més li hem reclamat que retorni els pagaments realitzats”.
 
La regidora d’Esports, Roser Ametller, va deixar clar que “Can Camp és un servei fonamental pels veïns i veïnes de l’Ametlla i ha de ser motor de la pràctica esportiva local. Però en aquests darrers dos anys des de la regidoria d’esports hem comprovat en diferents visites d’inspecció que no s'està prestant el servei amb les garanties de qualitat que marca el contracte i l'adjudicació. I la situació econòmica de l'empresa no ajuda a pensar que això tingui solució”.
 
També es va expressar en aquesta línia la regidora de Serveis econòmics, Teresa Bada “tenim coneixement que el concessionari no està atenent les seves obligacions amb el crèdit de la inversió realitzada. Per això hem reclamat a l’empresa que certifiqui que està al corrent de les seves obligacions amb el crèdit o que, en cas contrari, retorni immediatament a l’Ajuntament les subvencions rebudes. Però està clar que no podem continuar així. Hem de prendre decisions que vagin en la línia d’assegurar el servei als abonats, mantenir els llocs de treball i recuperar la concessió”.
 
La creació de la Comissió va ser aprovada amb els vots de l’equip de govern, format per Convergència i el PSC, i els vots contraris d’Ametlla’t amb ERC i l’Ametlla en Comú.
 
Ametlla’t amb ERC proposa un ple extraordinari
 
El grup municipal d’Ametlla’t amb ERC va entrar una instància sol·licitant la celebració d’un Ple extraordinari per “aprovar la creació d’una comissió de treball per abordar la situació de la concessió administrativa del complex esportiu de l’Illa Activa, identificació de possibles conseqüències i impacte en el nostre pressupost, debat i proposta d’actuació”.
 
Tal i com marca la legislació, l’Alcalde té fins a quinze dies per convocar el Ple –la data màxima de celebració seria el dia 18 de maig-. Però amb la celebració del Ple extraordinari celebrat ahir el grup d’Ametlla’t amb ERC va fer l’exposició que tenia preparada pel Ple extraordinari que havia sol·licitat, i va anunciar que renunciava a la celebració d’aquell.