19.09.11 - L'ALDEA • Baix Ebre

El conseller Recoder farà de mitjancer entre Foment i l'Aldea per desencallar les obres de la variant de la N-340

Domingo, 18 de Septiembre de 2011
L'Aldea (ACN).- L'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, s'ha mostrat del tot satisfet pel resultat de la reunió que va mantenir la setmana passada amb el conseller de Territori i Sostenibilitat per demanar la mediació del Govern català per la variant de la N-340. Lluís Recoder concertarà una entrevista amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, i s'ha ofert a intervenir per desencallar les obres aturades des de fa 13 mesos. Andreu també informarà els veïns de la situació actual i escoltarà la seves voluntats. Per altra banda, l'alcalde de l'Aldea ha desmentit que la dimissió del seu número dos, David Bertomeu, es degui a la modificació del seu sou d'alcalde sinó que ha estat per motius professionals.

L'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, ha assegurat que en la reunió del passat 14 de setembre amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, "es van assentar les bases d'una col·laboració absoluta" entre la Generalitat i el consistori. El conseller concertarà una reunió a tres bandes entre la Generalitat, el consistori de l'Aldea i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán. Andreu ha insistit en recordar el problema de mobilitat i sobretot de seguretat que pateix el municipi mentre s'ha mostrat disposat a esperar els resultats de la reunió abans de prendre decisions sobre futures mobilitzacions.

Tot i això, l'Ajuntament de l'Aldea farà aviat una assemblea amb els veïns per informar clarament d'aquesta futura reunió amb Infraestructures. Com ha apuntat l'alcalde el consistori es farà càrrec de la "negociació, el treball i la gestió política", mentre que "si la societat civil així ho demana, caldrà fer les accions necessàries en vies que la pressió sigui més extensible i més adequada".

Dimissió de Bertomeu

Per altra banda, Dani Andreu, ha desmentit que els motius que han portat el seu número 2, David Bertomeu, a dimitir hagin estat la revisió a l'alça del seu sou d'alcalde. Bertomeu va justificar en la sessió plenària de divendres passat que abandona l'acta de regidor per motius laborals i professionals mentre que seguirà com a membre de la secció local d'ERC a l'Aldea. Andreu ha explicat que l'acta de regidor serà per a la següent de la llista, Yolanda Tomàs, i que caldrà ara reorganitzar les carteres i les tinences d'alcaldia.