18.05.16 - BARCELONA • Barcelonès

Barcelona i Nova York compartiran experiència en la lluita contra les desigualtats, l’habitatge, l’educació i la gestió del turisme

Miércoles, 18 de Mayo de 2016

Colau i Bill de Blasio van acordar ahir posar en contacte els equips tècnics de cada ciutat amb l’objectiu de col·laborar i treballar conjuntament, i establir un contacte permanent entre les dues capitals.


L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde de Nova York, Bill de Blasio.
Barcelona i Nova York compartiran experiència i coneixement en matèries d’interès comú per les dues ciutats, com ara la lluita contra les desigualtats, l’habitatge, l’educació i la gestió del turisme. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde de Nova York, Bill de Blasio, han acordat avui posar en contacte els equips tècnics de cada ciutat amb l’objectiu de col·laborar i treballar conjuntament, i establir un contacte permanent entre les dues capitals.

La reunió de Colau i De Blasio, que ha estat la primera trobada institucional entre els dos alcaldes, ha servit per posar punt i final al viatge institucional que l’alcaldessa ha fet des de dissabte a Nova York, amb motiu de l’
Assemblea de Governs Locals i Regionals a Nacions Unides per preparar la cimera mundial d’Habitat III, que tindrà lloc a Quito el proper octubre.
Ada Colau ha explicat que es tracta d’una primera presa de contacte entre dues ciutats que comparteixen molts reptes i necessitats, com ara el procés de gentrificació, l’aposta per la democratització i l’accés a les noves tecnologies i les polítiques per afavorir que el progrés econòmic arribi a tothom. L’alcaldessa ha destacat el caràcter afable i proper de l’alcalde de Nova York, que durant l’entrevista s’ha interessat per les trobades obertes que Colau manté cada quinze dies en un barri de la ciutat, sense filtres i donant l’oportunitat a la ciutadania a tenir trobades habituals amb els governants, i també per l’arribada al govern d’una candidatura ciutadana. Per la seva banda, Colau s’ha interessat, entre altres qüestions, pel treball que està fent Nova York en matèria d’educació i d’immigració.
Després de la reunió, Ada Colau ha explicat que Barcelona tornarà a ser l’any que ve a la setmana del disseny de Nova York. Aquest any Barcelona ha estat convidada per primer cop a participar a la NYCxDESIGN, i l’alcaldessa ha donat per fet que la capital catalana hi tornarà a ser en la propera edició amb un estand propi compartit amb empreses del sector creatiu i del disseny. Per la seva banda, Nova York tornarà a aposta aquest any per l’Smart City Expo, que organitza Fira de Barcelona. La previsió de Nova York és doblar el seu espai en el congrés.
A la trobada entre Colau i De Blasio també hi ha participat el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i el seu homòleg de Nova York, Anthony Shorris. Shorris ja va visitar Barcelona l’agost de l’any passat, en un viatge de caràcter personal, i va tornar a coincidir amb Colau i Pisarello durant la cimera del clima que es va celebrar a París. Colau ha volgut agrair especialment la relació establerta amb Anthony Shorris, que ha facilitat el contacte entre les dues ciutats i també el treball conjunt que ara es vol encetar.
L’alcaldessa ha fet un balanç molt positiu de la seva estada a Nova York i del paper que ha tingut Barcelona a l’Assemblea de Governs Locals i Regionals per la Nova Agenda Urbana, a Nacions Unides, on Colau va intervenir dilluns en nom de les ciutats europees. Barcelona té la seu de les dues principals organitzacions mundials de ciutats, CGLU i Metròpolis, i la seva participació a l’assemblea de Nacions Unides ha donat oportunitats per establir contactes bilaterals amb altres ciutats, així com també preparar el paper que hauria de tenir el món local en la cimera mundial de Quito. Per Ada Colau, les ciutats han de tenir un paper actiu en els debats, però també en els àmbits de governança i decisió.