23.05.16 - LES FRANQUESESDEL VALLÈS • Vallès Oriental

L’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de les Franqueses celebra el primer fòrum per donar-se a conèixer a l’empresariat local

Lunes, 23 de Mayo de 2016

L’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de les Franqueses celebra el primer fòrum per donar-se a conèixer a l’empresariat local


Assistents al I Fòrum de l'Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de les Franqueses. Foto: Ajuntament de les Franqueses del Vallès.
El catedràtic d’Economia i diputat Germà Bel va ser el ponent convidat
L’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de les Franqueses va organitzar el primer fòrum amb l’objectiu de presentar-se a l’empresariat local. L’acte va tenir lloc el divendres 20 de maig a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris i va comptar amb la participació de l’alcalde, Francesc Colomé, i del regidor de Dinamització Econòmica, Javier Álvarez. 
L’entitat, constituïda des del febrer de 2014, aplega empreses dels polígons del municipi: el Pla de Llerona, el Congost i el Ramassar. A data d’avui l’associació representa 42 de les 278 empreses que hi ha ubicades a les zones industrials però més d’un miler de treballadors i treballadores i suma una facturació de més de 217 milions d’euros. L’associació treballa en quatre línies d’actuació entre les quals divideix els seus objectius (podeu veure el document adjunt). En destaquen la voluntat d’esdevenir un lobby i un interlocutor directe amb l’Ajuntament; treballar per a la millora de l’entorn (connexió del sector V amb la ronda o entre els polígons el Pla de Llerona i el Ramssar); generar comunitat, fer xarxa i esdevenir un espai de trobada; i desenvolupar projectes que afavoreixin la competitivitat de les empreses. En aquest sentit, ja es poden veure els resultats de l’estalvi energètic que ha suposat la creació d’una central de compres elèctriques. 
En el seu parlament, el president de l’associació, Joan Maynou, va convidar a totes les empreses dels polígons de les Franqueses a unir-se a l’associació. Maynou va destacar la importància d’aglutinar-se per fer un front comú en la defensa dels interessos i la consecució d’objectius comuns.
Finalitzada la presentació, el catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona i diputat de Junts pel Sí, Germà Bel, va fer una conferència. A continuació, els assistents van poder gaudir d’un còctel. 
La junta de l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials pretén repetir aquests fòrums. El propòsit és doble: per una banda,  donar-se a conèixer entre els empresaris del polígon i sumar nous associats i, per a l’altra, crear espais de reunió per compartir experiències i generar noves sinèrgies. 
Els polígons del municipi tindran fibra òptica a finals d’any
L’alcalde, Francesc Colomé, va anunciar que la xarxa de fibra òptica estarà instal·lada als polígons de les Franqueses abans que acabi l’any –precisament, aquesta és una antiga reivindicació dels empresaris dels polígons que l’associació ha impulsat. El desplegament ja s’ha iniciat al polígon el Congost. Segons l’alcalde, està previst que a l’estiu continuï pel Pla de Llerona i que culmini a el Ramassar abans que finalitzi el 2016.