19.09.11 - ULLDECONA • Montsià

L'Ajuntament sufragarà part del cost del transport escolar de secundària dels nuclis d'Ulldecona

Lunes, 19 de Septiembre de 2011
Ullà (ACN).- L'Ajuntament d'Ulldecona (Montsià) aportarà uns 8.000 euros per garantir durant aquest curs la gratuïtat del transport escolar dels alumnes de secundària dels nuclis de població del municipi després que el Consell Comarcal del Montsià aprovés el copagament del servei arran les retallades del Govern. L'alcalde d'Ulldecona, l'independent Celestí Hervàs, ha explicat que la mesura es mantindrà aquest curs amb la idea de modificar la llei que no preveu la gratuïtat pels desplaçaments dins del mateix municipi. Arran les converses amb Ensenyament i el Consell, el consistori ha garantit als pares dels alumnes dels nuclis el menjador escolar per a primària i secundària i la gratuïtat del transport de primària.

Hervàs va participar el passat divendres a la nit en una reunió amb els pares i mares d'alumnes afectats al barri Castell. Segons ha explicat, va posar sobre la taula que, malgrat les previsions inicials, finalment els pares dels alumnes de primària dels nuclis i disseminats no hauran de fer-se càrrec del copagament del transport escolar dels seus fills. Això inclouria, fins i tot, els escolars de petits nuclis disseminats, per on no passava la ruta de transport durant els últims dos anys.

A més, ha afegit, es continuarà prestant de forma gratuïta el servei de menjador per als alumnes dels nuclis tant de primària com secundària. Hervàs, ha apuntat que, per contra, el consistori assumirà el cost del transport dels alumnes de secundària dels nuclis davant la negativa d'Ensenyament de fer-se'n càrrec a partir d'enguany amb les retallades pressupostàries en marxa. Es tracta d'una despesa que ha xifrat entre els 7.000 i els 8.000 euros i que beneficiarà uns 70 estudiants, segons ha assegurat.

"L'Ajuntament assumirà la despesa del transport dels alumnes de secundària. Però això només és enguany: l'any que ve ja veurem com estarem", ha declarat l'alcalde, tot confiant de la provisionalitat de la mesura per aquest curs 2011/2012 a l'espera que la llei que no preveu garantir la gratuïtat del transport escolar per als alumnes dels cicles obligatoris dins d'un mateix municipi acabin sent modificada i els estudiants puguin rebre el mateix tracte que els que es desplacen des d'altres municipis.

En un problema similar es troben la cinquantena d'alumnes de secundària de les Cases d'Alcanar, que van protestar per aquesta situació rebutjant pujar a l'autocar el segon dia de classe. De moment, el consistori d'Alcanar continua negociant amb Ensenyament una sortida al conflicte mentre els alumnes viatge amb el transport escolar sense pagar atès que la modificació del reglament comarcal per fer efectiu el pagament encara no ha estat publicada.