19.09.11 - TÀRREGA • Urgell
Tàrrega se suma a l'impuls de la creació de l'associació de Municipis per la Independència
Lunes, 19 de Septiembre de 2011
Tàrrega (ACN).- L'Ajuntament de Tàrrega té previst aprovar en la sessió del Ple d'aquest dijous 22 de setembre una proposta d'acord segons la qual el consistori de la capital de l'Urgell formarà part del grup d'ens locals catalans que impulsen la creació de la nova associació denominada Municipis per la Independència. Aquesta entitat té l'objecte de ''defensar l'assoliment d'un estat propi, els drets nacionals que corresponen a Catalunya i conscienciar la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir'', segons diu la proposta. Es tracta del primer municipi de les comarques de Lleida que dóna suport a aquesta iniciativa endegada per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.
L'alcaldessa Rosa Maria Perelló (CiU) exercirà de representant a l'associació, amb el primer tinent d'alcalde, Jaume Ponsarnau (Rcat + SI), com a suplent.


El primer pas per constituir l'associació de Municipis per la Independència va sortir a Vic, localitat a la qual ja s'han sumat El Port de la Selva, Arenys de Munt, Sant Pere de Torelló i Torelló. En cas de prosperar la proposta aquest dijous, Tàrrega esdevindria el primer municipi de la demarcació de Lleida a adherir-se al grup que impulsa l'esmentada entitat.

Cal recordar que l'equip de govern, de CiU i Reagrupament + SI, va decidir penjar l'estelada al balcó del consistori de Tàrrega el passat 11 de setembre. L'ensenya independentista també va ser visible al mateix edifici el dia 12 com a mostra de suport a la manifestació de Somescola.cat a favor del català com a llengua vehicular a les aules. Així mateix, l'estelada oneja des del passat dia 11, i de forma indefinida, a la plaça de Rafel Casanova.