21.09.11 - SANTA COLOMA DE GRAMENET • Barcelonès

Interior augmentarà al voltant d'un 7% la plantilla de Mossos d'Esquadra a Santa Coloma de Gramenet

Miércoles, 21 de Septiembre de 2011
Santa Coloma de Gramenet (ACN).- El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat durant una visita a Santa Coloma de Gramenet que a partir de l'1 d'octubre s'incorporaran a la plantilla de mossos de la ciutat entre 8 i 10 nous agents, al voltant d'un 7% dels 125 agents que hi ha actualment. L'alcaldessa, Núria Parlon, celebra que tot i tenir uns índex delictius positius, Interior aposti per "reforçar psicològicament la percepció de seguretat" a la ciutat, amb la incorporació de nous agents. Segons dades facilitades pel conseller, Santa Coloma és la ciutat amb uns índex delictius més baixos de l'àrea metropolitana. Darrerament, el nombre de delictes ha baixat un 15% i, actualment, es produeixen 49 delictes per cada 1.000 habitants.

Puig ha qualificat de "bons" els índex delictius de Santa Coloma de Gramenet, sobretot en comparació amb la resta del territori. Al conjunt de Catalunya, la disminució dels delicte està al voltant d'un 3%, mentre que a l'àrea metropolitana de Barcelona la xifra se situa al voltant del 5%. Pel que fa als delictes per habitant, Puig ha recordat que la mitja catalana és de 72 delictes per cada 1.000 habitants.

Aquestes dades fan encara més bones les xifres que fan referència a Santa Coloma de Gramenet, tot i que el conseller ha assegurat que no són suficients. És per això que s'augmentarà la plantilla de mosso al voltant d'un 7%. Puig ha afegit que l'augment de policies també afavoreix la "percepció" de seguretat que tenen els ciutadans.

En aquest sentit, Interior i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet s'han compromès a continuar treballant plegats en tasques de coordinació policial. L'alcaldessa, Núria Parlon, ha explicat que es potenciaran les patrulles mixtes en aquells espais de gran concentració de ciutadans, així com de manera puntual a tota la ciutat, coincidint amb esdeveniments multitudinaris com la festa major.