21.09.11 - TÂRREGA • Urgell

Tàrrega redissenya el mapa que fixa els límits de contaminació acústica al municipi

Miércoles, 21 de Septiembre de 2011
Tàrrega (ACN).- El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega té previst aprovar demà dijous de forma definitiva el nou Mapa de Capacitat Acústica del municipi, el qual fixarà els límits d'emissió de sorolls permesos tant en àrees urbanes com en espais del medi natural. El mapa suposa l'actualització de l'ordenança municipal vigent en aquest àmbit adaptant-la a l'actual normativa autonòmica. Amb aquest document a la mà, el consistori regularà els possibles sorolls provocats per activitats vàries, màquines o vehicles, aplicant el règim sancionador de la normativa en cas que se superin els límits establerts en tres tipologies de zones que oscil·len entre els 45 i els 70 decibels d'emissió màxima.

L'aprovació inicial de la proposta va rebre llum verda per unanimitat en el Ple celebrat el passat 11 d'abril. El text estableix tres zones amb diferents sensibilitats de qualitat acústica: alta, moderada i baixa. Així mateix, aquestes zones es subdivideixen en tres franges horàries: dia, vespre i nit. L'emissió de contaminació acústica permesa oscil·la entre els 45 i 70 decibels de màxim.

La sensibilitat alta (de 45 a 60 decibels) afectarà les zones on predominin usos sanitaris, docents i culturals; els espais d'interès natural; els habitatges situats al medi rural; i les àrees residencials sense usos terciaris. La sensibilitat moderada (de 55 a 65 decibels) correspon a les zones residencials amb predomini d'usos terciaris. D'altra banda, la sensibilitat baixa (de 58 a 70 decibels) s'aplicarà a les zones i equipaments d'usos industrials, recreatius i d'espectacles, o zones que alberguin infraestructures generals del transport viari.