22.06.16 - BARCELONA • Barcelonès

L’ACM exigeix la dimissió del Ministre de l'Interior en funcions i dóna suport a la decisió del Parlament de Catalunya per iniciar els tràmits per cessar el director de l'Oficina Antifrau

Miércoles, 22 de Junio de 2016

Davant les converses difoses pel diari Público entre el ministre de l’Interior, Jorge Fernàndez Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, on queda clar l'intent de conspiració contra determinats polítics i partits polítics catalans, el món local mostra el seu total rebuig i denuncia la falta de respecte cap al poble català i els seus representants.

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques, entitat que representa a 921 ajuntaments de Catalunya, condemna l'ús que el govern de l’Estat ha fet d'institucions públiques per manipular, erosionar i atemptar contra la democràcia i la legalitat. Els ajuntaments catalans també han estat objectiu de persecució en els darrers temps, com tot allò que significa respectar la voluntat dels ciutadans i que no encaixa amb l'objectiu polític del Govern d'Espanya.
 
Per tot això, considerem inajornable la dimissió o cessament del Ministre de l'Interior i donem absolutament suport a la decisió que el Parlament ha pres aquest matí per iniciar els tràmits per cessar al director de l'Oficina Antifrau.
En aquest sentit, com a entitat municipalista lamentem que el govern espanyol hagi fet servir eines de l’Estat, que han d’estar al servei de la ciutadania, per interessos partidistes i manipular la realitat. Una conspiració que ha provocat el desprestigi de la política i dels seus actors.
 
La nostra prioritat és retornar el prestigi a la política i posar en valor la gran tasca i esforç que realitzen els representants polítics locals. Tot amb l’únic objectiu de posar el seu gra de sorra per millorar els pobles i ciutats del nostre país.