05.07.16 - LLEIDA • Segrià

La Paeria acorda amb la Generalitat de Catalunya la licitació immediata de la nova estació d’autobusos de Lleida un cop Adif en cedeixi els terrenys

Martes, 05 de Julio de 2016

L’alcalde de Lleida Àngel Ros acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, s’ha reunit amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull

Reunió amb l'alcalde Àngel Ros, el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa i el Conseller de Territori i Sostenibiitat, Josep Rull. Foto: Ajuntament de Lleida.
També s’ha acordat prioritzar la comunicació entre la Variant Sud i la Variant Nord
La Paeria ha acordat amb la Generalitat de Catalunya la licitació immediata de la nova estació d’autobusos de Lleida un cop Adif en cedeixi els terrenys. Així s’ha pactat en la reunió que han mantingut l’alcalde de Lleida, Àngel Ros i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a la qual també hi han assistit el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, Ricard Font, secretari d’ Infraestructures i Mobilitat i el director general d’ Ordenació del Territori i Urbanisme Agustí Serra.
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha detallat que “el compromís és tirar endavant la licitació de l’obra en el moment en que es produeixi la cessió de terrenys, fet que es demanarà en la propera reunió de seguiment del Pla especial de l’Estació que esperem que tingui efecte quan hi hagi govern a Madrid”. Pel que fa al pressupost de les obres, és d’11 milions d’euros, dels quals aproximadament la meitat els assumeix la Generalitat com a inversió i l’altra meitat es finança amb els aprofitaments que es deriven del propi pla de l’estació. Aquest és el model que se segueix en altres ciutats com, la darrera d’elles, Girona.
En la trobada d’aquesta tarda s’ha parlat també de les implicacions urbanístiques del desenvolupament comercial a Lleida i l’alcalde ha explicat els tres projectes comercials que hi ha a Lleida. En concret, sobre el projecte SUR-42 Torre Salses s’ha informat que per part dels promotors s’estan contestant les consideracions que es van fer des de la comissió provincial d’urbanisme. En la reunió s’ha acordat compartir el desenvolupament dels diferents projectes i buscar el consens.
D’altra banda, en la reunió també s’ha acordat, a proposta de la Paeria, prioritzar la comunicació entre la Variant Sud i la Variant Nord: “És una prioritat de mobilitat territorial”, ha destacat l’alcalde. En aquest sentit, la proposta ha estat ben rebuda per part de la Generalitat, que s’ha compromès a contemplar-ho en futurs pressupostos d’inversions. Finalment també s’ha informat al conseller del desenvolupament del nou Pla general d’ordenació urbana. El paer en cap ha valorat molt positivament la trobada d'avui.