07.07.16 - SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

L’Ajuntament de Sant Cugat destinarà 3’5M€ provinents de la Diputació de Barcelona a millorar equipaments esportius i culturals

Jueves, 07 de Julio de 2016

Amb aquesta inversió s’impulsaran 5 projectes: la construcció de vestidors al pavelló de la Guinardera; la Biblioteca Central Urbana; la cobertura de la piscina del Parc Central i de la Pista de les Planes; la construcció de vestidors al ZEM Jaume Tubau; i la instal·lació de gespa artificial a la pista de Sant Francesc

Presentació del pressupost de 3,5 milions d'euros acordats entre la Diputació i l'Ajuntament. Foto: Ajuntament de Sant Cugat. 
L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha presentat avui el pressupost de 3’5 milions d’euros que la Diputació de Barcelona destinarà a Sant Cugat durant aquest mandat per tal de millorar i impulsar equipaments municipals
La Diputació invertirà aquests diners a través de l’anomenada “Mesa de Concertació”, un espai obert de relació entre la Diputació i tots els governs locals de la demarcació en el qual es contrasten les necessitats i s'acorden les actuacions que es desenvoluparan en el període de mandat així com els recursos que hi aportarà cada part.
En el cas de Sant Cugat, Ajuntament i Diputació han acordat que aquests 3’5 M€ s’inverteixin per millorar equipaments esportius i culturals ja existents al municipi i a impulsar-ne de nous. Tot i que encara s’han de redactar els projectes d’obra (i per tant cada un dels projectes no està totalment definit), aquesta inversió s’invertirà per fer possible les següents actuacions:
Realització dels vestidors al pavelló esportiu de La Guinardera (860.000,00 €) 
Aquest pavelló, que l’Ajuntament tot just ha començat a construir, no preveia inicialment la construcció de nous vestidors tot i que hi havia un espai reservat per ubicar-los. Ara, amb l’aportació de la Diputació, es possibilitarà la construcció d’aquests vestidors per tal de completar definitivament aquest nou equipament esportiu. L’objectiu és iniciar les obres en els propers mesos per tal d’aconseguir que les obres de construcció del pavelló i les dels vestidors finalitzin a la vegada.
Construir la Biblioteca Central Urbana (500.000,00 €) 
Aquest pressupost es destinarà a fer possible la redacció del projecte de construcció de la nova biblioteca, que s’ubicarà al Parc Ramon Barnils. La definició d’aquest equipament cultural s’anirà concretant al llarg d’aquest mandat. Es calcula que podria suposar una inversió total de 9 milions d’euros. De fet, en el proper ple de juliol es portarà a aprovació inicial el canvi urbanístic de PGM per tal de possibilitar la ubicació de la biblioteca al Parc Ramon Barnils.
Coberta de la piscina Parc Central i de la Pista de Les Planes (1.430.000,00 €)
La cobertura de la piscina del Parc Central es farà amb l’objectiu de poder obrir aquest equipament tot l’any. El projecte forma part de l’acord d’estabilitat pressupostària entre l’equip de govern i ERC.
D’altra banda, també es col·locarà una estructura que cobreixi la pista esportiva de les Planes. Està previst que les obres comencin a principis de l’any 2017 i que la coberta sigui una realitat per la Festa Major del barri de l’any vinent. Amb aquesta actuació es potenciarà la pista com un espai esportiu i a la vegada de trobada veïnal del barri, ja que també acull actes cívics i socials. La instal·lació d’aquesta coberta ha estat una de les propostes incloses en el procés participatiu que l’Ajuntament va impulsar per reordenar l’Espai Pere Grau de les Planes
Vestidors al ZEM Jaume Tubau (480.000,00 €)
Es tracta d’una demanda reivindicada des de fa temps per les entitats que fan ús d’aquesta zona esportiva. Els nous vestidors es construiran a la zona situada entre el cap de futbol gran i les pistes.
Gespa artificial ZEM Sant Francesc (230.000,00 €)
La gespa s’instal·larà a la pista esportiva de baix i servirà per potenciar aquest equipament esportiu.