07.07.16 - BARCELONA • Barcelonès

30.000 persones troben feina cada any gràcies al Serveis Locals d'Ocupació

Jueves, 07 de Julio de 2016

Eines imprescindibles per millorar l'ocupació». Així ha definit, avui, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, els Serveis Locals d'Ocupació, impulsats per aquesta Corporació a través de la Xarxa XALOC.


Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona.
«Una de les nostres prioritats – ha continuat la presidenta en la commemoració dels 25 anys dels Serveis - és poder atendre la necessitat d'ocupació de les persones perquè ocupació vol dir mirar al futur». En aquests anys, s'han atès 1,2 milions de persones i anualment, 30.000 troben feina. A més, un 65% de les persones en atur en son usuàries.
Conesa, a més, ha volgut destacar la tasca que realitzen els 800 professionals dels 155 SLO que hi ha a la demarcació de Barcelona. En aquests 25 anys, els SLO han gestionat 700.000 entrades al mercat del treball i han tramitat 380.000 ofertes. A més, s'han realitzat més de 8 milions d'accions de millora d'ocupabilitat.
La inauguració de la jornada "25 anys de SLO", que es celebra aquest matí, ha comptat també amb la presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, qui ha agraït «la capil·laritat que permeten els Serveis Locals d'Ocupació arribant a un 90 % dels municipis de la demarcació. Junts estem guanyant la batalla de l'atur, que ha baixat la barrera dels 500.000 aturats per primera vegada en anys, però encara queda camí per aconseguir un treball digne per tothom».
El vicepresident segon de la Diputació, Marc Castells, que ha participat en la presentació, ha afirmat que amb aquesta jornada es vol reconèixer i demostrar la professionalització dels serveis que s'ofereixen des d'aquests dispositius tant per les persones com per les empreses. «Hi ha més de – ha dit Castells – 10.000 empreses que els utilitzen. I el que és més important, qui l'utilitza, repeteix quan en té necessitat». Castells ha apuntat també que «l'índex de satisfacció està situat en un notable alt (8,5), quasi excel·lent, però també és important dir que aquesta nota s'ha mantingut durant els anys més durs de la crisi. La Diputació aposta i continuarà apostant pels Serveis Locals d'Ocupació».
Els Serveis Locals d'Ocupació (SLO) són dispositius que els ajuntaments i altres ens locals posen a disposició de la ciutadania amb dues línies d'actuació: millorar l'ocupabilitat de les persones a l'atur i establir vincles amb les empreses per detectar-ne les necessitats i oferir-los assessorament especialitzat per cobrir els perfils professionals que requereixen. Actualment, hi ha 155 SLO que formen part de la Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació (XALOC) a la demarcació, que compten amb més de 800 professionals i donen cobertura a més del 90% de municipis de la demarcació.
La jornada, que s'està celebrant aquest matí a l'Espai Francesca Bonnemaison, té com a objectiu commemorar la feina realitzada i fer balanç dels resultats assolits en l'àmbit de les polítiques locals d'ocupació per part de les entitats locals que conformen la Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació (Xarxa XALOC); a més de reflexionar en torn la situació del mercat de treball actual i les perspectives de futur.