12.07.16 - GAVÀ • Baix Llobregat

L’alcaldessa Raquel Sánchez referma el compromís de Gavà amb el desenvolupament sostenible i la protecció del clima

Martes, 12 de Julio de 2016

Raquel Sánchez ha assistit a la sessió preparatòria de l’Assemblea General de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, organisme del qual n’és la vicepresidenta segona

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha participat a la reunió del Consell de Govern de la Xarxa de Ciutats pel Clima en la seva qualitat de vicepresidenta segona. Aquest organisme és la secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que aplega les ciutats i pobles compromesos amb el desenvolupament sostenible i la protecció del clima
 
La Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima afavoreix la coordinació d’actuacions entre els governs locals per assolir millors resultats en la lluita contra el canvi climàtic i la mitigació dels seus efectes. Així, esdevé un instrument de suport tècnic perquè els governs locals puguin assolir els objectius actuant en quatre àmbits: transport, energia, edificació i planificació urbana.
 
La reunió a Madrid ha servit per establir l’ordre del dia i continguts de la 10a Assemblea General de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, que tindrà lloc el 5 d’octubre a Granollers. En el decurs de l’assemblea, es presentaran per a la seva aprovació el pla de treball de 2016 i les línies d’actuació per a 2017.
 
A l’Assemblea General també es proposarà l’adopció d’un criteri comú per a la participació en les activitats de la Xarxa i es donarà compte de les noves incorporacions.
 
Gavà a la Xarxa
L’adhesió de Gavà a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima va ser ratificada al Ple municipal del 26 de novembre de 2015. La presència de la ciutat en aquest organisme es va veure reforçada amb el nomenament de l’alcaldessa, Raquel Sánchez, com a vicepresidenta segona.
 
Amb la incorporació a la Xarxa, Gavà es va comprometre a continuar implementant polítiques municipals de reducció de gasos hivernacle, així com a organitzar una Comissió Tècnica per al seguiment d’aquestes polítiques i a constituir un fòrum de debat ciutadà per implicar agents socials i econòmics del territori en el compliment dels objectius.