12.07.16 - VIC • Osona

L’Ajuntament de Vic rep 6 nens i nenes del Sàhara

Martes, 12 de Julio de 2016

La iniciativa està emmarcada dins el projecte “Vacances en Pau”


Els nens i nenes sahraui?s a la balconada de l’Ajuntament amb l’alcaldessa i el regidor de Cooperacio?. Foto: Ajuntament de Vic.
Ahir a la tarda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra i el regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Vic, Toni Serrat van fer una recepció de nens i nenes del Sàhara

La iniciativa, sota el nom “Vacances en Pau” consisteix en un projecte social de caire solidari amb el poble sahrauí. En concret es basa en acollir infants sahrauís, de 10 a 13 anys, per part de famílies catalanes durant els mesos d’estiu (juliol i agost).
En concret, a Osona, arriben sis nens, dos dels quals en famílies empadronades a Vic i altres infants es trobaran acollits per famílies d’altres pobles de la comarca.
Durant la recepció l’alcaldessa de Vic, Anna Erra que animar a tots els infants a aprofitar i a gaudir de l’estada a la ciutat de Vic. Erra va adreçar unes paraules a les famílies acollidores com exemple de valors i de generositat. Per la seva banda, el regidor Toni Serrat els hi va explicar que algunes accions que fa el consistori en termes de cooperació i que en aquests moments es treballa en la creació d’una escola, una horta i una granja de pollastres a una població de Senegal. Serrat va recordar que des de l’Ajuntament de Vic s’aporta un 0’7% del seu pressupost ordinari en accions de cooperació.
Recordem que la vida d’aquests nens i nenes és en camps de refugiats i les seves condicions de vida són especialment complicades, doncs no tenen cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària.