25.09.11 - BARCELONA • Barcelonès

Trias proposa fer un aparcament subterrani davant la façana de la glòria de la Sagrada Família

Domingo, 25 de Septiembre de 2011
Barcelona (ACN).- L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha dit aquest diumenge a Catalunya Informació que cal una solució definitiva per a l'excés d'autobusos turístics a l'entorn de la Sagrada Família. Ha dit que una bona solució seria fer un aparcament subterrani davant la façana de la glòria, sota de la zona verda que hi hauria d'haver al carrer Mallorca un cop se solucioni el litigi amb els veïns de l'edifici que s'hi va construir anys enrere. És, probablement, una solució a llarg termini, per la qual cosa Trias proposa que n'hi ha d'haver una altra de més urgent per solucionar el problema. Aquest dissabte tres turistes han resultat ferides de gravetat en ser atropellades per un autocar al carrer Marina.

Trias s'ha mostrat convençut que "en poc temps" l'Ajuntament podrà presentar un pla de mobilitat "com a mínim temporal" per al conflicte. Ha advertit que "prohibir el tràfic és impossible", però que cal buscar "una nova manera d'aparcar els autobusos".

Aquesta solució temporal pot ser "que aparquin en un altre lloc" però ha apostat també per "solucions definitives de futur". I ha dit: "Tots sabem que davant de la façana de la glòria s'ha de fer una zona verda, doncs sota aquesta zona verda és evident que s'hi pot fer un aparcament subterrani".

Pel que fa a l'accident que aquest dissabte ha deixat tres turistes ferides greus davant la Sagrada Família quan un autobús s'ha desfrenat i les ha atropellat al carrer Marina, Trias ha dit que ha estat un sinistre "sense sentit, no per culpa de la mala senyalització". I ha afegit que el fet que un bus es desfreni és una situació "anòmala, incomprensible i imprevisible".

No anirà als toros

D'altra banda, l'alcade de Barcelona s'ha referit també a la previsible última cursa de braus que hi haurà aquest diumenge a la capital catalana, i per extensió a Catalunya, després de la prohibició aprovada pel Parlament que entrarà en vigor l'1 de gener del 2012.

Trias ha dit que no hi anirà, perquè no hi ha anat mai i "seria insòlit" que ho fes ara. L'alcade de Barcelona també ha dit que el futur de la plaça de toros Monumental no és un problema prioritari per a l'Ajuntament.