19.07.16 - SANT CUGAT • Vallès Occidental

Llum verda del ple als tràmits urbanístics per fer possible la nova Biblioteca Central Urbana i la remodelació del Teatre de La Unió

Martes, 19 de Julio de 2016

Nou pas endavant en la posada en marxa de dos dels grans projectes culturals d’aquest mandat

El ple municipal celebrat ahir va aprovar inicialment dues modificacions de PGM per tal de permetre la ubicació de la futura Biblioteca Central Urbana al Parc Ramon Barnils i per possibilitar la remodelació de l’històric Teatre de La Unió Santcugatenca 

El primer tràmit va comptar amb el suport de CDC, ERC i ICV-EA; les abstencions de C’s, PSC i PP; i el vot en contra de la CUP; mentre que el segon es va aprovar per unanimitat.
 
La nova Biblioteca Central Urbana 
 
S’ubicarà al parc de Ramon Barnils, just a la cantonada entre la Rambla del Celler i el carrer de Ferran Romeu, i tindrà uns 4.200 metres quadrats. Les obres de construcció podrien acabar a finals d’aquest mandat (2019). Aquest nou equipament permetrà complir amb la normativa de metres quadrats de biblioteques per una ciutat amb la població de Sant Cugat.
 
Està previst que l’Ajuntament engegui un procés participatiu per tal de recollir propostes per desenvolupar aquest projecte cultural. A més a més, cal destacar que en aquest espai s’hi adequarà una central de biomassa soterrada que alimentarà la zona d'equipaments del centre, com el PAV3, el Teatre-Auditori i l'edifici de l'Ajuntament.
 
La remodelació del teatre de La Unió
 
Es tracta d’un projecte cultural que, a més a més, també s’inclou en el pla ‘Ets el Centre’ de dinamització del centre urbà. El tràmit aprovat ahir permetrà desenvolupar la volumetria i les dimensions del projecte de rehabilitació d’aquest edifici, encarregat per l’Ajuntament al despatx d’arquitectes Dilmé Fabré Torras i Associats SLP (especialitzat en arquitectura d’edificis per a música i arts escèniques, així com en restauració de patrimoni arquitectònic). Entre d’altres millores, es permet la construcció d’una caixa escènica més alta per tal de complir amb les necessitats d'aquest equipament.
 
En aquests moments la redacció del projecte s’està desenvolupant segons els terminis previstos i està previst que les obres comencin l’any 2017. La rehabilitació podria ser una realitat al 2019.
 
Cal recordar que el projecte de rehabilitació de l’edifici de La Unió és fruit de l’acord entre l’Ajuntament i La Unió Santcugatenca per donar continuïtat al projecte social i cultural d’aquesta entitat i obrir l’equipament a la ciutat.