22.07.16 - GIRONA • Gironès

“Terres Gironines: Més enllà d’un Joc de Trons”, esmorzar organitzat per Alcaldes.eu

Administracions demanen cohesió per a l’èxit turístic gironí

Viernes, 22 de Julio de 2016

El sector turístic no confia en dependre massa de marques com “Joc de Trons” 

“Catalunya és un centre de referència en formació i recerca turística. Estudiants d’aquí poden marxar a fora a treballar i estudiants dels cinc continents venen a formar-se aquí” (Octavi Bono, Director General de Turisme)

“Els pobles que col·laboren no només poden ser més eficients sinó també combatre millor l’estacionalitat del turisme i augmentar l’activitat en general” (Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols)

“La capacitat d’una destinació no depèn tant dels seus actius com de la capacitat de relacionar-se amb altres" (J. A. Donaire, vice-degà de la Facultat de Turisme, UdG)

“Operar un avió a l’Aeroport Girona – Costa Brava és 1.900 euros més econòmic que fer-ho a El Prat” (Lluis Sala, director de l’Aeroport Girona – Costa Brava).


Representants de les administracions públiques gironines i del turisme a Catalunya han coincidit en assenyalar la importància d’una major cohesió entre les administracions i, també, entre aquestes i el sector privat per a garantir l’èxit del sector.
 
Pere Vila, President de la Diputació de Girona, va compartir ahir al matí taula amb Octavi Bono, el nou Director General de Turisme de la Generalitat, amb l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i amb el Director de l’Aeroport de Girona-Costa Brava, Lluis Sala. El Dr. Dr. Josep Antoni Donaire, Vice-degà de la Facultat de Turisme de la UdG, ha completat el panel d’experts i ha estat un dels primers en destacar la gran qualitat de la formació turística que s’imparteix al país i que propicia que “estudiants dels cinc continents vinguin a aprendre aquí i que els estudiants catalans siguin valorats arreu del món”.

                                    

 
Col·laborar per a no dependre de ‘Jocs de Trons’
 
No obstant, “a Girona no es pot viure eternament de marques”, ha dit Pere Vila, en relació a la recentment sabuda notícia de la no continuïtat de la sèrie “Joc de Trons” a la demarcació. “El turisme ha de ser entès com un tot que ha d’oferir (...) grans possibilitats de transformació, modernitat i valor afegit (...)”. La re-invenció i l’adaptació són les claus de l’èxit, segons el president de la Diputació, qui ha assenyalat que “ens hem d’anar revolucionant constantment”.
 
Precisament en aquest sentit ha parlat el nou Director General de Turisme, Octavi Bono, qui, menys d’una setmana després del seu nomenament, ja ha anunciat les principals mesures que pensa emprendre: promoure micro-productes turístics fàcilment divulgables, donar un impuls a l’entorn online, ajudar els gestors turístics comarcals, accentuar l’orientació al mercat i, molt més enllà, “promoure la cohesió del sector, particularment la col·laboració entre els àmbits públics i privat, propiciant mirades generoses entre tots els actors”.
 
Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols, també ha destacat la importància de superar les rivalitats tradicionals: “els pobles que col·laboren (en l’àmbit turístic) no només poden ser més eficients sinó també combatre millor l’estacionalitat i augmentar l’activitat en general.” El mateix argument ha estat escollit per Josep Antoni Donaire, de la UdG, quan ha afirmat que “la capacitat d’una destinació no depèn tant dels seus actius com de la capacitat de relacionar-se amb altres”.
 
Aeroport de Girona – Costa Brava, més barat
 
Tema rellevant ha estat el de l’activitat de l’Aeroport de Girona – Costa Brava, una infraestructura estratègica que “afecta a 6,5 milions d’habitants, que és el segon de Catalunya i el primer del Sud Est de França, complementari a El Prat, rendible i mediambientalment sostenible”, en paraules del seu director, Lluis Sala.
 
Tots els aeroports importants d’Europa compten amb aeroports complementaris que els permeten oferir un ventall més important de producte i, a més, en el cas de Girona, Sala ha demostrat amb xifres que és més econòmic operar un avió a Girona que al Prat. Concretament, 1.900 euros menys. Més tard, però, el vice-degà de Turisme ha reflexionat que aquesta rebaixa, per turista, tampoc és tan rellevant com per a decantar l’elecció d’un aeroport o un altre, si bé Sala ha precisat que “qui atreu els turistes són els territoris, no els aeroports”.