29.09.11 - TERRASSA • Vallès Occidental

L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, anuncia que es presenta per ser primer secretari del PSC

Jueves, 29 de Septiembre de 2011
Barcelona (ACN).- L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha acabat amb el misteri que des de feia dies el situava a la cursa per substituir José Montilla al PSC. En una entrevista a El Periódico, Navarro anuncia aquest dijous que vol ser primer secretari del partit. Així, la seva candidatura s'afegeix a les de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i a la de Joan Ignasi Elena, representant de la plataforma Nou Cicle. Navarro diu que te?"la voluntat ferma" de presentar-se com a candidat i que ho fa perquè el PSC "necessita un canvi real".

Navarro considera que cal canviar la "dinàmica interna" del partit, així com unes maneres de funcionar "massa tancades". També reclama que el procés de presa de decisions -en el marc del funcionament del partit- no es redueixi a un cercle de "tres o quatre persones", sinó que impliqui "una àmplia representació del que és el partit i la societat".

L'alcalde de Terrassa, que considera "interessats" els comentaris que l'identifiquen com a candidat de l'aparell del PSC, valora la tasca que han dut a terme persones com Miquel Iceta o José Zaragoza, però diu que, malgrat que tenen un paper en la nova etapa del PSC, no ha de ser un paper "en un primer nivell".

El candidat a la primera secretaria del PSC assegura que no ha començat a negociar amb els seus rivals i diu que prefereix centrar-se en "ajudar les persones" a través de qüestions com la dació hipotecària, la reivindicació de les classes mitjanes o la lluita contra el frau fiscal.

Finalment, Navarro creu que el primer secretari del PSC pot optar també a la presidència de la Generalitat sempre i quan sigui escollit a través d'unes eleccions primàries.