29.09.11 - TARRAGONA • Tarragonès

Els empresaris tarragonins recorden que el Corredor Mediterrani és una "prioritat estratègica"

Jueves, 29 de Septiembre de 2011
Tarragona (ACN).- El president de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), Antoni Belmonte, ha recordat que el Corredor és una "prioritat estratègica" per a la costa tarragonina i per al conjunt de la façana mediterrània ja que la seva construcció ha de ser l'eix que reculli "moltes de les oportunitats de les empreses" i "els ports per competir en un mercat global marcat pel desenvolupament logístic". En un comunicat, ha demanat al Ministeri de Foment que faci una "declaració seriosa d'intencions" i faci un "ultimàtum contundent" que reculli la importància d'aquesta infraestructura per a l'arc mediterrani.

En un comunicat, la CEPTA assegura que és de "vital importància" que la Comissió Europea de Transports mantingui oberta l'opció del Corredor Mediterrani "com una de els operacions estratègiques en matèria de mobilitat més importants per a la comunicació i obertura de fronteres de l'arc mediterrani". Belmonte també ha ressaltat que es tracta d'una "poderosa eina de reforç de les relacions entre els diferents punts de la Mediterrània", en referència als sectors turístic, comercial i industrial.

Per la seva banda, la Cambra de Comerç de Tarragona ha definit l'acord subscrit els ministres de Foment espanyol i francès, José Blanco i Thierry Mariani, en què es defensava l'opció dels Pirineus, com un menyspreu al Corredor Mediterrani, "l'opció més consolidada, viable i rendible a nivell econòmic".

Per la Cambra, és "sorprenent" que els dos estats destaquin el corredor central a pocs dies del pronunciament de la Comissió Europa i creu que és fruit "d'una maniobra política per mantenir l'estratègia d'una Epsanya radial sense tenir en compte les conseqüències globals que pel conjunt de l'economia espanyola significaria no apostar pel Mediterrani".