30.09.11 - TORROELLA DE MONTGRÍ • Baix Empordà

L'Ajuntament de Torroella porta als tribunals la llicència de la mesquita tramitada per l'anterior govern

Viernes, 30 de Septiembre de 2011
Torroella de Montgrí (ACN).- Torroella de Montgrí continua el procés per anul·lar la llicència atorgada per l'anterior govern que donava llum verda a la construcció de la mesquita i ha aprovat impugnar-la davant els jutjats. Així es va acordar durant la junta de govern celebrada ahir, en compliment a l'expedient obert l'1 de setembre passar per revocar el decret de la llicència, signada el 4 de maig passat. "No és res més que una pura tramitació en contra de la llicència anterior que no va en contra de la nova", assenyala l'alcalde Jordi Cordón, que ha volgut deixar clar que el projecte de la mesquita continua endavant i actualment s'està a l'espera que els promotors presentin el projecte executiu final.

Les obres del centre de culte que la comunitat musulmana preveu construir en terrenys comprats al polígon industrial havien de començar el mes de setembre , però l'equip de govern va detectar "irregularitats" en la tramitació com, per exemple, la manca de l'informe de l'arquitecte municipal. Jordi Cordón va explicar al seu moment que no era una maniobra per frenar la seva construcció sinó que consideraven que les coses no "s'havien fet bé" i que "cali complir la legalitat".

L'alcalde ha reiterat aquest argument aquest divendres i ha subratllat que davant una llicència "mal atorgada" el que cal és "revocar-ne" l'expedient i continuar amb el procés de la nova llicència.

El consistori ha mantingut converses amb la comunitat musulmana i els promotors de la mesquita per tal que el projecte s'adeqüi millor a l'entorn on anirà i que inclogui algunes modificacions. De moment, no han presentat el projecte executiu final i està previst que ho facin la setmana que ve. Un cop presentat, si recull "les voluntats" de l'ajuntament de com hauria de ser, la nova llicència es tirarà endavant amb el compromís d'agilitzar "al màxim" els tràmits com ja es va comprometre al seu moment.

Pel que fa a l'anterior llicència, quedarà en suspensió fins que un jutgi no l'anul·li.