09.09.16 - LLEIDA • Segrià

Les ciutats de Lleida i de Castelló de la Plana inicien el procés d’agermanament

Viernes, 09 de Septiembre de 2016

Castelló de la Plana celebra el 765 aniversari de la seva fundació, que el rei Jaume I va firmar al Castell del Rei de Lleida

Representants públics lleidatans i castellonencs. Foto: Ajuntament de Lleida.
La tinenta d’alcalde Montse Parra va assistir ahir a la celebració del 765 aniversari de la fundació de Castelló de la Plana, presidida per l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, acte amb què s’ha iniciat el procés per agermanar Lleida i Castelló

L’Ajuntament de Lleida sotmetrà a l’aprovació del seu Ple Municipal aquesta iniciativa amb què s’enfortiran els llaços i la col·laboració entre les dues ciutats.
El 8 de de setembre de 1351, el Rei en Jaume I, al Castell del Rei de Lleida (La Suda), va atorgar a Ximen Pérez d'Arenós, a través del document anomenat privilegi de trasllat, l'autorització per a desplaçar la vila de Castelló de la muntanya a la plana.
Montserrat Parra, ha mostrat la seua satisfacció i agraïment per poder compartir un acte tan significatiu per a ambdues ciutats i ha afirmat: “és la nostra obligació recordar el nostre passat i cuidar el nostre patrimoni material i immaterial, perquè saber d'on venim i a on anem ens dóna seguretat i confiança per construir el nostre futur”. Parra ha destacat que Castelló i Lleida són dues capitals amb molts elements en comú: “compartim una llengua, una cultura i unes tradicions, però també compartim el fet de ser ciutats modernes i vitals, ciutats universitàries, que aposten pel progrés, que es preocupen pels seus ciutadans i que creuen en un futur ple d'il·lusió i projectes”.
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assenyalat: “765 anys després, Castelló i Lleida tornen a trobar-se en el camí. Tendim la mà a una ciutat amb la qual ens uneix la mateixa ànsia de futur. Som pobles amb identitats comunes, amb coincidències, amb una estructura social similar, amb un rang de capitalitat que ens fa ser nucli administratiu i de serveis per a les poblacions de l'àrea metropolitana” ha indicat la primera edil, qui ha afegit: “tenim l'oportunitat d'establir llaços de cooperació i col·laborar en projectes conjunts en matèria social, econòmica i cultural”.