09.09.16 - BARCELONA • Barcelonès

El món local reclama un nou marc que permeti desenvolupar l’enorme potencial de la societat catalana

Viernes, 09 de Septiembre de 2016

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha fet arribar als ajuntaments catalans un manifest amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya on manifesta que els pobles i ciutats de Catalunya seguiran el rumb que sorgeixi de les urnes.

El món local sempre ha estat al costat de les ambicions i aspiracions dels seus veïns i veïnes. I té clar que només ells poden decidir quin ha de ser el seu futur. En aquest sentit, el manifest assegura que no es permetrà que s'imposin aquells qui pretenen anar en contra de la voluntat del poble català, imposant models lingüístics caducs i amb l’única voluntat de limitar i posar barreres basant-se en una constitució espanyola del segle passat i de contextos prehistòrics.
 
Així mateix, des de la principal entitat municipalista de Catalunya, es considera que la ciutadania està decidida, des del respecte i la llibertat ideològica, a fer un pas endavant a nivell social, cultural, sanitari i educatiu. Volem un nou marc que permeti desenvolupar l’enorme potencial de la societat catalana.
 
El manifest, que s’ha fet arribar a tots els municipis de Catalunya, proclama que des del món local sempre s’ha actuat amb la voluntat d’oferir la màxima atenció i els millors serveis als veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats. Hem estat incansables en la defensa dels drets i aspiracions dels catalans i catalanes. I continuarem amb aquest esforç i treball, entenent que un progrés nacional a Catalunya va lligat amb un progrés social.
 
Finalment, des de l’ACM s’anima a tots els ciutadans a fer sentir la seva veu i reclamar el dret a decidir i es fa una crida a totes les entitats cíviques perquè participin en els actes institucionals i populars organitzats als nostres municipis i arreu del país.