09.09.16 - TARRAGONA/VILASECA/SALOU • Tarragonès

Territori i Sostenibilitat posa en servei el bus exprés.cat Tarragona-Vila-seca-Salou el 12 de setembre

Viernes, 09 de Septiembre de 2016

Oferirà 12 expedicions d’anada i 12 de tornada de dilluns a divendres feiners i unirà els punts estratègics dels tres municipis en 30 minuts, cinc minuts menys que el bus convencional


Fotografia de la presentació.
En període lectiu, hi haurà addicionalment 6 expedicions d’anada i 6 de tornada als campus de la URV a Tarragona i Vila-seca, en funció dels horaris d’entrada i sortida dels estudiants 
El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en servei aquest dilluns, 12 de setembre, la línia d’autobús exprés e6 Tarragona – Vila-seca – Salou, que oferirà 12 expedicions d’anada i 12 de tornada de dilluns a divendres feiners. El servei unirà els principals punts dels tres municipis del Tarragonès minimitzant les parades intermèdies, fet que comportarà una velocitat comercial alta i una reducció del temps de trajecte. Així, el recorregut entre Salou, Vila-seca i Tarragona tindrà una durada de 29 minuts, 5 minuts menys que en les expedicions convencionals.
El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha presentat aquest divendres el nou servei exprés a la Universitat Rovira i  Virgili (URV), juntament amb l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el delegat del rector d'Organització i Recursos de la URV, Xavier Farriol; i representants dels ajuntaments de Tarragona i Salou. 
Transport públic competitiu 
Padrosa ha remarcat l'aposta per un transport públic competitiu que està fent la Generalitat amb la implantació de la xarxa de bus exprés. “Amb aquesta línia, a més, relliguem els campus de la URV i donem un servei de qualitat als estudiants, que són uns dels usuaris més fidels del transport públic”, ha dit. El director també ha destacat la reducció del temps del trajecte entre Tarragona, Vila-seca i Salou amb la implantació d'aquest nou bus ràpid. 
En període lectiu, el nou servei exprés es complementa amb noves expedicions des de i cap als centres universitaris de referència ubicats a Tarragona i Vila-seca. En total, seran 6 expedicions d’anada i tornada de dilluns a divendres feiners adaptades als horaris d’entrada i sortida de les facultats, de manera que pugui servir al màxim nombre d’usuaris i personal de la URV. 
Parades als campus
Les expedicions universitàries tindran parada als campus de Sescelades i de Catalunya, a Tarragona, així com a la Facultat de Geografia i Turisme de Vila-seca. A més, aquestes expedicions també s’aturaran a l’estació d’autobusos de Tarragona ja que d’aquesta manera es complementa l’oferta adreçada al públic en general.
La posada en funcionament d’aquesta línia exprés e6 millorarà la mobilitat dels ciutadans de Salou, Vila-seca i Tarragona que podran accedir amb major comoditat als seus principals punts d’interès, a la vegada que fomentarà la intermodalitat amb altres mitjans de transport com el bus urbà o l’interurbà. Aquesta línia s’incorpora a l’ATM del Camp de Tarragona i, per tant, són vàlids els títols integrats del sistema. El corredor Tarragona - Vila-seca - Salou va registrar l’any passat 187.620 viatgers. 
Aquesta és la 6a línia d’altes prestacions que es posa en marxa a la demarcació de Tarragona i la 29a de tot Catalunya. Els vehicles ofereixen totes les prestacions de la xarxa exprés.cat, és a dir, són 100% accessibles i disposen de Wi-Fi i premsa gratuïta a bord. 
La xarxa de busos exprés.cat va transportar l’any 2015 a tot Catalunya més de 10,2 milions de viatgers gairebé el doble respecte de 2014, quan el nombre d’usuaris va ser de 5,4 milions. Aquest increment s’explica tant per l’augment de la demanda com per la posada en servei de noves línies. L’any passat van entrar en funcionament 8, que s’afegien a les 15 que ja donaven servei des de l’any 2012.