12.09.16 - LLEIDA • Segrià

La ciutat de Lleida tindrà el seu IgersMap aquest 2016

Lunes, 12 de Septiembre de 2016

La plataforma IgersMap i les comunitats d'igers impulsen la creació del primer mapa del món creat per i per a instagramers

La campanya de recollida d’imatges tindrà lloc el 14 de setembre al 14 d’octubre. Foto: Ajuntament de Lleida.
L'experiència, que té el suport de Turisme de Lleida, vol mostrar les ciutats des dels ulls dels usuaris d'Instagram
La plataforma IgersMap i la comunitat d’@igersLleida, amb el suport de Turisme de Lleida (@turismedelleida a instagram), han acordat per al 2016 la creació de l'IgersMap de la ciutat. Amb aquesta finalitat, aquest setembre s'inicia a Instagram una crida entre els usuaris de la xarxa social per tal de recollir totes les localitzacions que són interessants des d'un punt de vista instagramer i, d’aquesta manera, crear col·laborativament un mapa que permetrà descobrir o redescobrir Lleida d'una manera diferent.
La plataforma IgersMap respon a la necessitat de mostrar els llocs on portaríem un amic que ens visités a fer les millors fotos de la nostra ciutat. A partir d'aquest plantejament, l'objectiu és delimitar, amb la participació de tots els membres de la comunitat que hi vulguin contribuir, els punts de les ciutats i de l’entorn que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d'Instagram, tant de dins (habitants) com de fora (visitants).
Així doncs, del 14 de setembre al 14 d’octubre, tindrà lloc la campanya de recollida d'imatges i localitzacions que conformaran l’IgersMapLleida. Per participar, els usuaris hauran d’enviar un màxim de cinc imatges de la seva galeria a igersmaplleida@gmail.com. Hauran de triar les que representin els seus punts favorits de la ciutat, especificant el nom dels punts i el seu nom d’usuari. Un cop s'hagin recopilat tots els materials, l'equip d'@IgersMap treballarà per tal d'ordenar-los i classificar-los, de manera que, a finals d’any, es pugui fer públic el mapa al web http://igersmap.com.
En aquest web, la ciutat de Lleida tindrà el seu espai propi, des d'on, a banda d'enllaçar-hi els perfils dels igers participants, s'hi podrà consultar la versió digital del mapa amb totes les imatges rebudes. El mapa digital, que es podrà consultar tant des de l’ordinador com des del dispositiu mòbil o la tablet, distingirà entre punts populars (els que acumulin més de 10 fotos enviades) i punts per descobrir (la resta), i permetrà desplegar la galeria de fotografies de cada localització. Cada punt, a més, apareixerà amb la seva etiqueta associada.
Al mateix temps que a Lleida, també es faran campanyes de recollida d’imatges a València i a les Illes Balears, que també s’incorporen al projecte aquest any.
IgersMap va néixer el 2014 de la mà de la comunitat d'igers de Tarragona, @IgersTGN, amb el suport d’Estrella Damm, el patrocinador principal del projecte, i s'inscriu en les tendències culturals i turístiques que plantegen un coneixement expandit de les ciutats. L'any passat, conseqüència de l’èxit aconseguit en la primera edició a Tarragona, el projecte va incorporar les ciutats de Girona, Zaragoza, Bilbao, Barcelona i Madrid, i es va consolidar com una eina innovadora i participativa que mostra les ciutats des d’un punt de vista que va més enllà dels circuits més instaurats. Actualment, el projecte mostra un total de 3.321 fotografies de les ciutats participants, enviades per 759 usuaris d’Instagram, que van proposar un total de 941 punts amb interès des del punt de vista instagramer.
Mentre no es publiqui la nova web amb els mapes de totes les ciutats incorporades aquest 2016, a http://igersmap.com es podrà anar fent el seguiment de tot el procés i consultar, igualment, els exemples dels IgersMaps creats fins avui.