14.09.16 - BARCELONA • Barcelonès

L’Estratègia per a l’ocupació a Barcelona prioritza acompanyar les persones més vulnerables

Miércoles, 14 de Septiembre de 2016

Una cinquantena de representants d’entitats veïnals, sindicals, empresarials i acadèmiques s’han reunit amb el Govern municipal per impulsar l’Estratègia per a l’ocupació de Barcelona 2016-2020.


Taula d'ocupació.
Aquesta taula per a l’ocupació pretén lluitar contra la precarietat laboral i acompanyar les persones més vulnerables en la recerca de feina —dones, joves, persones de més de 45 anys i aturats de llarga durada— i aposta per impulsar les oficines locals d’ocupació, ja que la proximitat es considera clau.
L’Estratègia per a l’ocupació de Barcelona 2016-2020 fa una anàlisi de la situació ocupacional de la ciutat, amb més de vuitanta mil persones a l’atur, i n’estableix les necessitats, els objectius i les línies prioritàries. Arran del debat engegat amb els agents socials, el document es concretarà en un pla anual d’actuacions.
Els eixos d’actuació
Els principals eixos d’actuació ja s’han posat sobre la taula: incorporar la perspectiva de gènere per lluitar contra la bretxa salarial entre homes i dones, reforçar la formació professional, afavorir la contractació de persones del col·lectiu LGTBI o de les persones amb discapacitat, crear un segell que reconegui les empreses compromeses socialment, incloure més programes municipals de formació, incrementar la col·laboració amb la Generalitat i establir un salari mínim de ciutat.
El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha remarcat que aquest és un “pacte social nou” que neix amb la voluntat de ser tan obert com sigui possible. Tot i que les xifres de l’atur han anat baixant, Pisarello ha recordat que encara hi ha col·lectius amb moltes dificultats i ha apostat per l’ocupació estable i de qualitat. En aquest sentit, ha lamentat que un dels sectors amb més dinamisme de la ciutat, l’hostaleria, tingui uns salaris tan baixos.
Així mateix, Pisarello ha destacat les desigualtats entre zones, per tant, també es defineixen com a prioritaris el treball i els recursos que s’ofereixin des de cada territori. Un aspecte que també s’està abordant ja amb la implantació del Pla de barris.