14.09.16 - BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona inverteix 23 milions d'euros en el nou Campus Diagonal – Besòs

Miércoles, 14 de Septiembre de 2016

La Diputació ha apostat per impulsar la transformació del Besòs de forma estratègica, des del suport que s'ofereix als municipis de la demarcació.


Fotografia de l'acte.
La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, destaca que la UPC treballa perquè Catalunya continuï sent un país de referència i excel·lència 
La corporació ha apostat per impulsar la transformació social i urbana d'aquesta zona, que ha contribuït a reformar i millorar el front litoral metropolità
La Diputació recupera l'edifici 12 de l'Escola Industrial, on es continuarà impulsant el progrés tècnic i científic que històricament ha caracteritzat aquest recinte
Aquest migdia s'ha inaugurat el Campus Diagonal – Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) – Barcelona TECH on, amb una inversió de 23 milions d'euros, la Diputació de Barcelona ha apostat per impulsar la transformació del Besòs de forma estratègica, des del suport que s'ofereix als municipis de la demarcació.
L'acte ha comptat amb la presència de la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, dels alcaldes de Barcelona, Ada Colau, i Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, i del rector de la UPC, Enric Fossas.
Durant l'acte, Conesa ha posat en relleu que la UPC sigui una universitat estesa a moltes ciutats catalanes, fet que demostra que està integrada amb «el sentiment de progrés, de necessitat de coneixement, de transferència de coneixement de la universitat a l'empresa i, el sentiment de continuar sent un país de referència i excel·lència».
Finalment, la presidenta de la Diputació de Barcelona ha recordat el llegat de la Mancomunitat de Prat de la Riba amb la seva aposta ferma per industrialitzar i modernitzar el país i, així, situar Catalunya com a país de referència en el sector.
Aposta per la transformació del Besòs
Amb l'aposta decidida de la Diputació de Barcelona per impulsar el Campus Diagonal-Besòs, també es fa un pas important en la transformació social i urbana d'aquesta zona realitzada en les darreres dècades, i que ha contribuït a reformar i a millorar el front litoral metropolità. 
El nou centre integrarà a partir del proper curs 2016-2017 les activitats de docència i de recerca de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB), depenent fins ara del Consorci Escola Industrial de Barcelona i adscrit a la UPC. La integració total de l'EUETIB a la UPC com a centre propi i amb el nom d'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) coincidirà amb aquest trasllat al Campus Diagonal-Besòs.
Al servei del progrés tècnic i científic
Amb la posada en marxa del nou Campus, la Diputació de Barcelona ha recuperat l'edifici 12 de l'Escola Industrial i, com ja es va anunciar el passat mes de juny, es cedirà un espai d'aquest equipament al Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).
Com a institució hereva del llegat de Prat de la Riba, la Diputació de Barcelona continuarà impulsant l'Escola Industrial com una baula més en la cadena de servei al progrés tècnic i científic que històricament ha caracteritzat aquest recinte. La incorporació del BIST en aquesta nova etapa representa també un nou impuls i un redimensionament per assumir els reptes del segle XXI.