16.09.16 - LA ROCA DEL VALLÈS • Vallès Oriental

L’alcalde de la Roca anuncia la fi del pacte de govern entre ERC-CIU

Viernes, 16 de Septiembre de 2016

L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil i Gutiérrez (ERC), va anunciar ahir pel matí en roda de premsa la finalització del pacte de govern que, fins ahir, mantenien amb la formació de CiU a l’Ajuntament

Albert Gil va fer aquest anunci ahir pel matí, durant la roda de premsa en què va rebre el suport de diputats i altres representants d’ERC nacionals

Gil va fer aquest anunci a la sala de plens, on va estar acompanyat per Marc Sanglas, secretari nacional de política municipal d’ERC i Diputat al Parlament de Catalunya; Chakir El Homrani, Diputat al Parlament de Catalunya en representació del Vallès Oriental; Ivan Martinez, Secretari d’Organització d’ERC Vallès Oriental; i Ramón Majà, Secretari de Política Municipal d’ERC Vallès Oriental, com també de membres de l’Assemblea d’ERC la Roca.
 
Segons declaracions de l’alcalde, “la finalització del pacte ha estat fruit de la progressiva pèrdua de confiança entre les dues formacions, fet que ens ha portat a aquest punt on ens trobem avui”. Aquesta decisió va ser presa aquest passat dimarts per l’Assemblea Local d’ERC.

Antecedents
 
Fa poc més d’un any es va arribar a un acord de govern entre les dues formacions, “amb molta il·lusió, però que amb el pas del temps, hem vist que no funciona”, ha explicat Gil. “Està clar que les dues formacions tenim una manera diferent d’entendre la política municipal i de les maneres de fer”, conclou.
 
En la seva declaració, l’alcalde ha comentat que a partir d’avui s’obre un nou camí, una nova oportunitat per continuar treballant pel municipi, amb la mateixa il·lusió i empenta que fa un any enrere, i amb la mateixa convicció que s’ha tingut aquest darrer any. De fet, l’alcalde ha expressat la intenció d’ERC d’obrir la governabilitat municipal a tots els grups polítics que comparteixin aquesta mateixa voluntat.
 
La intenció del govern municipal és seguir treballant per poder complir al màxim el programa electoral amb el que ERC La Roca es va presentar en les darreres eleccions municipals. “Continuem sent les mateixes persones que desitgen un canvi en el municipi i en les maneres de fer la política municipal, i creiem fermament que encara és possible”, ha manifestat Gil.
 
Per acabar, l’alcalde ha recordat que la seva formació vol continuar treballant amb el personal de l’Ajuntament: ”aquesta relació no sempre ha estat la millor en etapes anteriors, però volem que quedi clar que la nostra voluntat ha estat, és i serà, la de fer-ho. Els treballadors municipals són una peça clau per tirar endavant el poble i tenen el nostre més ple suport”.