16.09.16 - AGUILAR DE SEGARRA • Bages

Aquest dissabte 17 de setembre se celebrarà la 2a Convenció de Micropobles de Catalunya

Viernes, 16 de Septiembre de 2016

L’Associació de Micropobles de Catalunya organitza per segona vegada  l’acte que buscarà reforçar els punts en comú dels pobles de menys de 500 habitants i explotar-ne el seu potencial

Micropobles com a actors clau en el futur de Catalunya. Foto: Associació de Micropobles de Catalunya.
L’acte es durà a terme a Aguilar de Segarra i comptarà amb la presència del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que inaugurarà l’acte

De menció obligada són també les intervencions de Mònica Terribas, directora  del programa “El Matí de Catalunya Ràdio”; Ignasi Aldomà Buixadé, geògraf i professor de la Universitat de Lleida; Joan Sala Morell, advocat expert en Dret Local, exdirector general de la Generalitat i President del Consell Assessor de la publicació alcaldes.eu i M. Carme Freixa, Presidenta de l’Associació de Micropobles i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, que clourà l’acte.
Els ponents tractaran temes com “Les oportunitats dels micropobles”, els passos “Cap a un Estatut dels micropobles” o com “Fer viure un micropoble invisible: Malgrat de Sió. La infantesa entre les branques d’un arbre i un campanar”.
L’Associació de Micropobles de Catalunya fou creada el 2008 amb l’objectiu de “reivindicar la proximitat i l’autenticitat del petit món que ens envolta”. Actualment compta amb 327 municipis de menys de 500 habitants i treballa diàriament per tal de traslladar a la ciutadania el paper crucial dels micropobles catalans i per fer confluir sinergies entre pobles petits per tal de prosperar des de la transversalitat, la proximitat i l’experiència.