16.09.16 - LLEIDA • Segrià

L'Ajuntament de Lleida assumeix la vicepresidència de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí

Viernes, 16 de Septiembre de 2016

El nomenament arriba com a reconeixement al seu compromís de la ciutat amb la causa sahrauí


El tinent d'alcalde Joan Gómez amb la nova junta de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris.
Al llarg de molts anys, l'Ajuntament de Lleida ha recolzat múltiples accions de solidaritat i cooperació amb el poble sahrauí. Una part important d’aquesta solidaritat municipal ha tingut i té com a destinatari els campaments de refugiats a Tindouf-Algèria. Cal destacar el projecte vacances en pau, projecte d'atenció als nens i nenes sahrauís, així com els diferents projectes de sensibilització i cooperació directa adreçats a donar a conèixer la realitat sahrauí i potenciar la resolució pacifica del conflicte.
La Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) és una entitat que col·labora amb el Poble Sahrauí per la resolució pacifica del conflicte i el respecte als drets humans.
L'enquistament de la situació política internacional ha obligat a centrar bona part dels esforços en la cooperació i la solidaritat cap als refugiats i en la denúncia i suport als defensors dels Drets Humans en el Sàhara ocupat.
La forma de treball de la Coordinadora està basada en el consens entre ajuntaments i entre persones de colors polítics diferents. Al llarg d’aquest darrer mandat, s’ha articulat el treball amb els actors de la cooperació catalana que també treballen amb la Població Sahrauí.
La nova junta de la Coordinadora estarà composta per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que ha assumit la presidència, i l’Ajuntament de Lleida, que es fa càrrec de la vicepresidència. Els Ajuntaments de Granollers, Santa Coloma i Caldes de Montbui integren la resta de la direcció de la coordinadora.