2.09.11 - LLEIDA • Segrià

La Fira de Sant Miquel creix amb un 5% més de visitants tot i haver reduït la seva durada de cinc a quatre dies

Lunes, 03 de Octubre de 2011
Lleida (ACN).- La Fira de Sant Miquel de Lleida ha tancat portes aquest diumenge amb un 5% més visitants que l'any passat, tot i haver reduït el nombre de dies, dels 5 tradicionals a 4 actuals. En total, més de 190.000 persones han recorregut els 27.000 metres quadrats de la fira agrària més important del país. Els expositors han demanat més metres quadrats, opció que s'estudiarà per l'any vinent, amb una possible ampliació que podria ocupar terrenys municipals disponibles del barri de Cappont, tot i que la previsió és acabar construint un nou pavelló. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha confirmat que es mantindrà l'anualitat i la durada del certamen, tot i que alguns sectors demanaven que es fes cada dos anys.

El secretari d'estat de Medi Rural, Eduardo Tamarit, ha fet la cloenda de la Fira. El certamen ha tancat amb èxit després d'una edició de rècords pel que fa a l'ocupació de tot l'espai expositiu pels 350 expositors, dels quals en destaquen els de la maquinària agrícola, que després d'uns anys de problemes amb la organització de la Fira han crescut en aquesta ocasió.

L'alcalde ha assegurat que els expositors han sortit contents tant pels acords comercials com per les vendes que han fet els paradistes del sector de l'alimentació al saló Produqte que s'ha organitzat al Pavelló de Vidre. L'augment de visitants a l'haver passat el certamen de 5 a 4 dies evidencia, segons Àngel Ros, que ha estat una decisió que es mantindrà, tot i que algunes veus demanen que es torni a allargar la Fira. Per contra, Ros no ha fet cas a les peticions de convertir el certamen en bianual.

Tant ell com el president de la comissió delegada de la Fundació Fira de Lleida, Joan Simó, han coincidit a destacar que la importància de l'anualitat de Sant Miquel agafa més relleu ara que Madrid ha creat una nova fira del sector de la fruita. La fira de la capital de l'Estat ja comparteix bianualitat amb Municipàlia, de Lleida, i per això, les autoritats de Ponent no estan disposades a acceptar un canvi en l'anualitat de la de Sant Miquel.

Pel que fa a l'ampliació del recinte firal, Ros ha explicat que estan negociant amb èxit amb el Departament d'Empresa i Ocupació les possibilitats del projecte que "en cap cas està en el nivell del pla d'ampliació de la fira" ja que "s'haurà d'adaptar a la situació econòmica actual", ha dit l'alcalde. Ros ha confirmat però que la intenció ésconstruir un nou pavelló, però sense que els patrons de la Fira hagin d'augmentar la seva aportació.