23.09.16 - VALLS • Alt Camp

Valls treballa en la definició i coordinació del circuït d’atenció a les situacions de violència

Viernes, 23 de Septiembre de 2016

Valls està treballant en la definició i coordinació del circuït d’atenció a les situacions de violència, en una iniciativa impulsada per la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat de l’Ajuntament de Valls


Trobada amb representants de diferents serveis que intervenen en casos de violència amb responsabilitat local. Foto: Ajuntament de Valls.
Aquesta setmana s’ha realitzat una nova trobada amb representants de diferents serveis que intervenen en casos de violència

Els representants ténen responsabilitat local en aquest àmbit: Serveis Socials, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones, Policia Local, Mossos d’Esquadra, el Centre d’Assistència Primària Dr. Sarró, el Pius Hospital Valls i Ensenyament.
L'objectiu principal és l'abordament de les situacions de violència que puguin succeir a la nostra ciutat de forma coordinada i transversal. Es definiran els circuïts d'atenció i coordinació entre els diferents serveis implicats per a l'atenció dels col·lectius més vulnerables davant de la problemàtica de violència i es definirà el protocol d'actuació en casos d'emergències.
L'equip interdisciplinar està treballant en la definició de les competències en els diferents àmbits d'intervenció: prevenció, detecció, atenció i/o recuperació i en definir els recursos amb els que compta cada servei (interns i externs), com establir la coordinació/derivació entre els diferents serveis i el treball així com en l'encaix entre les actuacions de cadascun dels serveis amb la resta de serveis integrats en el circuït.
Aquest treball facilitarà l'abordatge de les situacions de violència d'una forma integral i coordinada en benefici per a l'eficàcia en les actuacions i l'atenció a les víctimes.