26.09.16 - SANT ADRIÀ DEL BESÒS • Barcelonès

La campanya Jo reciclo la meva ciutat s'instal·la a Sant Adrià de Besòs

Lunes, 26 de Septiembre de 2016

Des del passat 23 de setembre i fins el 29 es desenvolupa la campanya Jo reciclo la meva ciutat a Sant Adrià de Besòs per incidir en la necessitat de reciclar correctament els residus i d’augmentar-ne la recollida selectiva


Campanya de recilcatge. Arriben els informadors a la teva ciutat. Imatge: Ajuntament de Sant Adrià del Besòs.
Sabem a on es recicla el paper d'alumini? Per què els gots no van al contenidor verd i les ampolles sí?

Aquestes i moltes altres qüestions són les que volen donar resposta des d'aquesta campanya impulsada des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i amb finançament del fons d'Ecoembes- Ecovidrio.
La campanya compta amb un grup de 28 informadors de carrer que, organitzats per parelles, interactuen directament amb els ciutadans al peu dels contenidors de recollida selectiva, informant-los i donant-los consells sobre com millorar els hàbits a l’hora de reciclar. Des del divendres 23 de setembre, i durant 5 dies laborables i en horari de tarda i vespre, els informadors estaran ubicats a diferents punts de reciclatge del nostre municipi.
L’objectiu és treballar aspectes com la correcta separació de la brossa, la necessitat de segregar-la, així com ajudar a eliminar algunes creences equivocades, com ara que tots els residus van a parar al mateix lloc independentment del contenidor on es llencin.
En els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es calcula que cada persona genera una mitjana d’1’4kg de residus al dia. Tot el que no es recicla, té un tractament finalista com són la incineradora o els abocadors, amb els problemes ambientals i de salut que se'n deriven. La solució a les incineradores i als abocadors passa pel reciclatge i la minimització dels residus que produïm. Tots hi guanyem!